Bodi en zijn vrienden wonen in het saaie dorpje Zevenstroom. De tieners vervelen zich suf maar daar komt verandering in wanneer er een pretpark geopend wordt, Happyland. Al snel hebben de vrienden door dat er vreemde dingen gebeuren in Happyland. Wanneer er zelfs tieners vermist raken in het pretpark, gaat de vriendengroep van Bodi op onderzoek uit. Ze stuiten op het mysterie van de legende van Zevenstroom en beleven allerlei griezelige dingen. 

Chinouks schrijfstijl is erg vlot en is prettig geschreven voor jeugdige lezers. Het verhaal is niet te lang, dus voor jongeren die niet zo van lezen houden, is het zeker een fijn boek om op te pakken. Tijdens het lezen had ik wel wat moeite met de geloofwaardigheid van het verhaal en de uitwerking van de verhaallijnen. Er gebeuren dingen die niet in het echt kunnen gebeuren in het boek, daar heb ik geen moeite mee, maar dan mag het voor mij wel beter uitgewerkt worden. Wanneer er namelijk zulke dingen gebeuren, wil ik wel volledig meegenomen worden in dat fantasy aspect van het verhaal, nu voelde het wat kort door de bocht en niet volledig uitgedacht. 

Er waren best veel personages in het boek en van mij had de focus meer op de vriendengroep van Bodi zelf mogen liggen, dan op de gezinnen van de tieners, hier miste ik dus ook een beetje verdere uitwerking. Bodi en zijn vrienden zijn stoere tieners en zij verdienen het dan ook om volledig in de spotlight te staan van het verhaal. Ik vond sommige verhaallijnen dan ook overbodig, dat heeft dit boek en de schrijfstijl van Chinouk wat mij betreft niet nodig. 

Al met al vond ik het een redelijk vermakelijk boek. Ik ga ervan uit dat ik een kritischere lezer ben dan jongere lezers en hoop dat zij dit boek met meer plezier zullen lezen dan dat ik het heb gelezen. Het is in ieder geval een jeugdig en vlot geschreven verhaal, dat niet te griezelig is, dus wel echt te lezen vanaf 9 jaar. 

Recensie: 2

Titel: Happyland
Auteur: Chinouk Thijssen
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Kluitman