Nadat we Karlijn en Lieke al beter hebben leren kennen in de eerste twee delen, leren we dit keer Olivia beter kennen. Zij runt een klein theater in de Valentijnstraat in Valkenburg. De komende periode staat de voorstelling Romeo & Julia op de planken. Vroeger stond Olivia ook op het toneel, tegenwoordig werkt ze alleen nog achter de schermen. Ze vindt het wel erg leuk dat ze weer zo’n grote productie heeft kunnen boeken. Helaas voor Olivia speelt Finn de rol van Romeo en Olivia en Finn go way back. 

Finn was op het toneel altijd erg gefocust op de prestaties van Olivia, mede hierdoor is zij enorm onzeker geworden en kan daardoor de spanning die een voorstelling spelen met zich meebrengt niet meer aan. Wanneer Olivia toch weer de rol van Julia lijkt te moeten spelen, zal ze haar gedachtes over Finn moeten laten gaan en haar zenuwen moeten bedwingen.

Weer een heerlijk en vlot geschreven verhaal van Iris! Het verhaal zit weer boordevol humor, plezier en liefde. Ik vond het erg leuk om weer te lezen over de vriendinnen. Ook de dialogen, tussen Olivia en Finn vond ik erg leuk, al was er daardoor wel minder ruimte om Olivia echt goed te leren kennen. Ik vind enemies to lovers altijd een erg leuke trope, dus ik juichte de twee vanaf de zijlijn dan ook enorm toe. 

Ik heb zelf jaren gewerkt in een theater en ik ben getrouwd met een theatertechnicus, dus ik vond dit verhaal misschien wel het leukste verhaal van de serie. Los van het onderwerp, ik val nu wel in herhaling, maar Iris kan gewoon heel erg leuk, grappig en vlot schrijven. Ik raad deze hele serie dan ook echt aan als je even wil vertoeven in een fictief straatje in een leuk stadje met leuke mensen en allerlei grappige en leuke belevenissen.

Recensie: 4

Titel: De derde akte
Auteur: Iris Visser
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins