De Gruffalo gaat uiteraard over de Gruffalo zelf maar vooral over Muis en hij steelt toch wel de show in dit boek. De anderen dieren in het bos hebben geen idee wie of wat de Gruffalo is, maar Muis wel. Toch staat hij er zelf ook een beetje van te kijken als de Gruffalo toch echt opduikt.

Dit prentenboek kenmerkt zich door de herhaling die in de zinnen te lezen zijn en dat het op rijm geschreven is. Dit leest vlot voor en de herhaling zorgt ervoor dat kinderen het gaan herkennen en je makkelijk terug kan pakken met je kindje. 

Daarnaast vindt het hele boek in het bos plaatst en helemaal nu het herfst wordt (joehoe) is dat natuurlijk hartstikke leuk want er zitten allerlei herkenbare dingen in de prenten. Bosdieren, blaadjes, takken, paddenstoelen en ga zo maar door. 

Daarnaast kan je via de website van uitgeverij Lemniscaat een lesbrief en een kleurplaat downloaden over het boek, super leuk voor op school of gewoon lekker thuis om de kids te entertainen! Ik zag dat ze ingaan op de emoties die in het boek voorbij komen, nou dat maakt het boek nog een stukje beter en leuker want emoties bespreken kan best lastig zijn voor kindjes (of voor volwassenen). Hoe fijn is het dan als een prentenboek daarbij kan helpen. En misschien leuk om te weten, de Gruffalo is ook in verschillende voertalen beschikbaar.

Recensie: 5

Titel: De Gruffalo
Auteur: Julia Donaldson
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Lemniscaat