In dit boek staan 4 politiemedewerksters centraal. In 1944 volgen we Elsie. Een van de eerste politiezusters van Zweden en wordt per stom toeval vermoord wanneer ze per hoge uitzondering naar een plaats delict mag. 
In de jaren ‘70 volgen we Britt-Marie, de dochter van Elsie en een politie agente. Ook zij wordt niet echt serieus genomen door haar baas en collega’s en dat terwijl ze juist gelijkenissen ziet in de moord die haar moeder fataal werd en de moord die nu plaats heeft gevonden.
In de jaren ‘80 volgen we Hanne, een profiler, zij probeert de politie te helpen de moordenaar op te pakken die 10 jaar geleden ook al toesloeg. En zij vindt een verband tussen de twee zaken waar de moeder en dochter aan werkten. 
2019, rechercheur Malin, heeft samen met haar collega’s een doorbraak in de zaak die de politie al jaren bezig houdt. Zal ze de dader vinden? Of wacht haar hetzelfde lot?

Ik vloog echt door het boek heen. De auteur heeft een hele vlotte schrijfstijl, en ondanks dat dit watje het soms wel spannend vond, kon ik het boek niet echt wegleggen. Het verhaal bestaat uit 4 delen, alle 4 rondom een andere vrouw in een andere tijd. Ik ben dol op dat soort boeken dus bij mij had dit verhaal sowieso een streepje voor. Nog even over de schrijfstijl, ik las dit boek dus gewoon per ongeluk in een dag uit. Je vliegt echt door het boek heen, chapeau! 

De moorden die gepleegd worden lijken op elkaar, maar dat hoort ook bij dit verhaal en de spanning zit er op het einde wel goed in. Maar voor een watje, zoals ik, was dit een fijne thriller en wil ik zeker nog eens iets van deze auteur lezen. Het verhaal zit goed in elkaar en voor mijn gevoel kloppen alle details. Er zit veel werk in, in ieder geval.

Het ene personage leer je wat beter kennen dan het anderen. Sommige mensen zijn ook maar heel kort in beeld in het boek, wel zorgt de auteur ervoor dat ook deze personages goed worden neergezet en de belangrijkste elementen wel allemaal duidelijk worden beetje bij beetje. Dat sommige personages wat mysterieus blijven, dat hoort ook bij dit verhaal en dat maakt het alleen maar spannender en interessanter om tot de dader te komen!

Wel vond ik dat de 4 vrouwen die we voornamelijk volgen, echte powervrouwen op het werk, iets meer thuis te zeggen hadden mogen hebben. De mannen zijn echt lamlullen in dit boek en van mij hadden ze iets meer voor zichzelf thuis mogen opkomen. #girlpower

‘Het is haast niet te geloven, maar tegenwoordig kunnen vrouwen bijna alles doen wat mannen doen – werken, stemmen, plezier maken, zelfstandig wonen. Ja, zelfs op een politiebureau werken, in het hart van de mannenwereld.’

Ik heb veel gedacht over de dader en erover gekletst met mijn boekenvriendinnetje, maar deze dader zagen we allebei zeker niet aankomen. Dat is altijd fijn als je een thriller leest, dus dit was zeker weten een geslaagde read!

Recensie: 4

Titel: De schimmeljager
Auteur: Camilla Grebe
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo