In het vorige boek leerden we Willem en zijn vader kennen. Die hard kerstliefhebbers (Die Hard, goede kerstfilm ) en hebben vorig jaar de kerstman ontmoet én is Willem beste vrienden geworden met de Kerstmisaurus! Dit jaar heeft de Kerstman ze uitgenodigd om langs te komen in zijn winterse paradijs voor een rondleiding. Daar komt Willem erachter dat de kerstman al vanaf het begin geholpen wordt door de Winterheks. Zij bevriest de tijd voor de Kerstman, zodat hij zorgeloos zijn pakketjes kan langs brengen. Dit jaar is er alleen een groot probleem, er geloven steeds minder kinderen in Kerstmis dankzij een speelgoedmagnaat, Willem zal samen met de Kerstmisaurus en de Winterheks moeten samen werken om Kerst te redden! 

Ik vind erg leuk dat met dezelfde ingrediënten wederom zo’n leuk boek is gemaakt. Door wat leuke toevoegingen aan het verhaal, bijvoorbeeld de rondleiding op het landgoed van de kerstman, zorgt de auteur ervoor dat het verhaal, dezelfde vibe heeft maar toch een ander, nieuw en leuk verhaal is!

Ik vind dit avontuur van Willem zelfs leuker dan het eerste deel en ik had niet gedacht dat het eerste deel overtroffen kon worden. Ik ben dol op de boeken van deze auteur en dit boek zit ook weer bomvol illustraties die het verhaal nog mooier maken. De grappige momenten, de leuke stijl van vertellen én de spanning zorgen voor een must read deze winter!

Recensie: 5

Titel: De Kerstmisaurus
Auteur: Tom Fletcher
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Billy Bones