Maak kennis met Frank en Stijn. Ze wonen met hun vader en moeder in een oud kasteel. Deze tweeling lijkt qua uiterlijk ontzettend veel op elkaar maar qua innerlijk verschillen ze toch wel, zo wil de een graag bij het stoere clubje horen en de ander is vooral bezig met zijn verliefdheid op een klasgenoot. Samen bedenken de broers een plan voor het halloweenfeest, maar dat gaat niet helemaal zoals verwacht..

Wat een ontzettend leuk eerste deel is dit! Frank en Stijn worden op een hele leuke manier voorgesteld vind ik. Dit boek heeft spelingen met het lettertype, de lettergrootte én een paar keer moet je het boek zelfs omdraaien om te lezen. Dit is natuurlijk voor kinderen (en voor volwassenen) super leuk! De jongens maken herkenbare situaties mee zoals pestgedrag en kalverliefde, maar ook situaties die kinderen niet alledaags meemaken, zoals een ballon laten opstijgen door scheetjes of een toverdrankje dat echt werkt. Dit maakt dit boek ideaal voor kinderen, ze kunnen zich zelf er in herkennen en beleven samen met de tweeling de grappigste avonturen. 

Naast het leuke verhaal, zijn er super leuke illustraties die het verhaal nog een extra lading geven. Bijvoorbeeld de plattegrond van het huis of een blaadje met sommen. Maar ook gewoon leuke illustraties van de jongens zelf en hun kat bijvoorbeeld. De illustraties zijn allemaal in dezelfde kleuren stijl en die kleuren zie je ook terug in de tekst, dat maakt het 1 geheel. Het is echt een ideale combinatie dit schrijf en illustratie duo vind ik! Achterin het boek staan super leuke vragen waardoor je beide een beetje leert kennen, een erg leuke toevoeging!

Nou zoals je merkt, ik ben enthousiast, dit is een tip van Flip voor de hulp sinterklazen onder ons! Het boek is te lezen vanaf 8 jaar! Én het heeft ook nog eens een super leuk deel 2!

Recensie: 4

Titel: Frank en Stijn
Auteur: Reine de Pelseneer
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Uitgeverij de Eenhoorn