Na een spannende proloog leren we in dit boek Isa kennen. Isa moet haar zomervakantie spenderen bij de oom van haar stiefmoeder, en ze heeft er geen zin in. Ze gedraagt zich dan ook als een echte puber en mokt zich wat af. Tot de nieuwsgierigheid de overhand heeft en ze op onderzoek uitgaat in het tuinhuisje van oom Arnold. En wat ze dan ontdekt…een andere wereld vol vreemde wezens en prachtige natuur, maar ook grote gevaren. Samen met nieuw gemaakte vrienden gaat ze de strijd aan tegen het kwaad.

Laten we eens beginnen over de omslag van dit boek, wat een prachtig plaatje. Je kunt er naar blijven kijken en het is ook echt een boek dat daardoor snel opgepakt zal worden in de boekhandel. Maar niet alleen de omslag is mooi, de inhoud van dit boek is ook hartstikke mooi, leuk en stoer! Isa is een enorme puber in het begin van het verhaal, maar naar mate het verhaal vordert, groeit Isa in haar doen en laten en wordt ze een ontzettend stoere en lieve meid, stiekem is ze dat vanaf het begin al, maar joe, je bent een puber of je bent het niet.  

De wezens die zij tegenkomt in Het Stelsel (wil je weten wat dit is, lees dan snel dit boek ;-)), zijn magisch en erg leuk beschreven. Dit boek bracht echt een glimlach op mijn gezicht. Het is vlot, grappig en heel erg beeldend geschreven. Wat zou ik graag een kijkje willen nemen in Het Stelsel en de werelden waarin Isa, panter Nobel en magiër Monsi ons mee naartoe nemen. Isa is een enorme doorzetter en beleeft het ene spannende moment naar het andere, dit boek wegleggen is dan ook geen optie, je wil dit gewoon blijven lezen. 

Het verhaal zit vol fantasie, humor, spanning en plezier, Marloes Kemming heeft echt een heel leuk boek geschreven, zo een waarvan ik niet kan wachten tot mijn zoons oud genoeg zijn om dit te kunnen lezen. Oh en nog even over het einde, ik hoop enorm op een vervolg!!

Recensie: 4

Titel: Fabulant
Auteur: Marloes Kemming
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Moon