In dit eerste deel van de nieuwe fantasy duologie van Mel Hartman neemt de auteur ons mee in een wereld vol avonturen. Een wereld die George (en ik overigens ook niet) niet kent. Ze is 16, wanneer ze als wees geadopteerd wordt, maar waar ze dan belandt had ze nooit kunnen voorspellen. George blijkt een speciale gave te hebben, ze kan namelijk tunnels aanvoelen, tunnels die een doorgang tussen verschillende werelden zijn. Ze gaat wonen op De Ark, een plek waar ze les krijgt om met haar gave om te gaan en les krijgt over de andere werelden. 

Wat is George een ontzettend leuke meid, ze is spontaan, hartstikke lief en staat voor iedereen klaar. Haar personage is goed uitgewerkt en ik genoot echt van haar als persoon en van haar avonturen. Naast George zijn de andere hoofdpersonages goed uitgewerkt en door de beeldende schrijfstijl van de auteur zie je deze fantasievolle personages ook echt voor je. Het huisdier van George is mijn favoriet! 

De wereld die de auteur creëert zit goed in elkaar, ik vind dat haar fantasy schrijfstijl heel toegankelijk is waardoor je lekker in het verhaal zit en goed door kunt lezen. Het verhaal is spannend, grappig, leuk en lief. Een verhaal over erbij horen, eenzaam zijn, nieuwe talenten ontdekken en jezelf leren kennen. Echt een aanrader, ik kijk nu al uit naar het volgende deel!

Recensie: 4

Titel: Heen
Auteur: Mel Hartman
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books