In deze diverse roman, gaat het over Elle & Darcy. De auteur neemt je mee naar Seattle. Waar de twee vrouwen aan elkaar gekoppeld worden, allebei staan ze er niet echt om te springen. Ondanks dat er wat vonkjes heen en weer vlogen, passen de twee totaal niet bij elkaar en ze willen het er allebei bij laten. Maar wanneer het Darcy wel heel goed uitkomt om te doen alsof ze date, sluiten de twee een deal. Ze doen alsof ze daten en helpen elkaar door elkaar mee te nemen naar familie feestjes. Van liefde is echter geen sprake, maar wat niet is….

Ik vond de schrijfstijl van deze auteur heel fijn, enkele puntjes in de vertaling hadden van mij anders gemogen, maar de fijne schrijfstijl had de overhand! Ik vloog dan ook echt door het verhaal heen en kon echt genieten van de perikelen tussen Elle & Darcy. Ik denk ook dat er veel herkenning zit voor vrouwen (en misschien ook wel mannen) qua, het moeten voldoen aan bepaalde verwachtingen. Verwachtingen op het gebied van een baan, een relatie en een levensstijl. Daarnaast zit er wel wat verdriet in, die voor velen ook herkenbaar kan zijn. Nu klinkt het net een heel zwaar boek, maar nee dat is het echt niet. Het is een fijne feelgood vol humor en leuke momenten. 

Ik vind de lijstjes met bijvoorbeeld gerechten die passen bij je sterrenbeeld een erg leuke toevoeging en stuurde ze ook meteen in een familie appgroep waardoor we konden lachen om de keuzes!

Een verhaal over twee tegenpolen, die op zoek zijn naar liefde, soms zonder dat ze het zelf door hebben, het staat vast in de sterren geschreven.

Recensie: 4

Titel: Elle & Darcy
Auteur: Alexandria Bellefleur
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Z&K