Het verhaal draait om Hannah, Hannah en haar zus Laura verliezen hun moeder en daarmee niet alleen degene die ze kan leren hoe je een begrafenis moet regelen, maar degene die je belt in welke situatie dan ook. 

We volgen Hannah, haar vriend, zus en vader een jaar lang na het overlijden van haar moeder waar zij zich in allerlei situaties stort om maar te laten zien aan de wereld dat ze alles onder controle heeft, en kan laten zien, dat zij als oudste dochter, nu de taken van haar moeder heeft overgenomen. Maar Eigenlijk (gaat het) helemaal niet goed. 

De schrijfstijl van de auteur vind ik uniek te noemen en zeer vlot te lezen. Je volgt het hele verhaal vanuit Hannah’s oogpunt. Je maakt samen haar diepste dalen en enkele hoogtepunten mee. Ze maakt een enorme groei door in het verhaal, waarin sommige momenten een tikkeltje onrealistisch te noemen zijn. Maar wat is onrealistisch op gebied van rouw? Iedereen gaat daar anders mee om en iedereen zal dit anders ervaren. Waar het voor de een onrealistisch is, zal het voor de ander keiharde werkelijkheid zijn.

Een boek vol rouw, verdriet én enorm veel humor, ik heb enorm gelachen om en met Hannah. Vooral haar vader, een Ier in hart en nieren, maakte mij aan het lachen. Wat een mooi en leuk boek, ik zal zeker meer gaan lezen van deze auteur.

Recensie: 4

Titel: Eigenlijk helemaal niet goed
Auteur: Amy Lavelle
Genre: Roman
Uitgeverij: The house of books