Een nieuwe Marijke Vos staat voor mij gelijk aan, alles uit je handen laten vallen en meteen beginnen met lezen! Voordeel: je bent even helemaal aan het genieten van een ontzettend grappige feelgood. Nadeel: je hebt het boek binnen 24 uur uit (sluit je partner, kinderen, huisdieren & collega’s op, zo doe je dat) en hebt daarna dus spijt dat je er niet minimaal 24 uur langer over gedaan hebt…

In deze, echt heel grappige, feelgood leren we Holly kennen. Ze heeft het goed voor elkaar. Een baan, een relatie, oftewel een rustig leven. Een kabbelend beekje noemt ze het zelf, de wilde jaren heeft ze achter zich gelaten. Wanneer ze bij de gemeente in ondertrouw wil gaan met de oh zo ‘stabiele – (naar mijn mening saaie) John, stuiten ze op een probleem. Holly’s ‘haha laten we gaan trouwen met Elvis als babs in Vegas’ huwelijk, is dus wel rechtsgeldig en ze is dus al getrouwd. Oeps. Op naar Charlie, degene die haar 10 jaar geleden achter liet…. 

Waar Holly uren kan schilderen, en vergeet de lichten aan te doen, zorgt de schrijfstijl van Marijke ervoor dat je uren leest, en vergeet de lichten aan te doen. Marijke schrijft ontzettend grappig (heb ik volgens mij al 4 keer benoemd) en enorm vlot. De personages die zij neerzet zijn goed uitgewerkt, hier en daar een klein mysterie daar gelaten en je leeft al snel mee met Holly en alle problemen die zij tegenkomt. Los van de problemen, het lachen om hilarische passages en de hier en daar romantische vibes, maakt Holly ook een enorme groei door. Hierdoor is het niet alleen maar ‘lachen&liefde’ maar de diepgang die hier en daar geraakt wordt zorgt er, wat mij betreft voor, dat dit een ultieme feelgood is.

Recensie: 5

Titel: Eens in je leven
Auteur: Marijke Vos
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins