In de ijskast

Bertina Meijer, ook wel Tinus genoemd zit een beetje op een kantelpunt in haar leven. Ze is jong, heeft al een studie afgerond en is vol goede moed aan een tweede studie begonnen. Maar dat is het niet helemaal voor haar. Als haar moeder het gezin verlaat, verandert de dynamiek in het gezinsleven en ontdekt Tinus dat ze dol is op koken. Ze besluit haar studie op pauze te zetten en een foodtruck te kopen en daarmee op festivals te gaan staan. Wanneer het aanschaffen niet helemaal vlekkeloos verloopt neemt ze contact op maar haar ex, die ze al 6 jaar niet heeft gezien…

Dit eerste deel van de Foodtruck Siësta serie van Saskia M.N. Oudshoorn is een erg leuk en vlot geschreven verhaal. Er gebeurt best veel in het verhaal en ondanks de lengte (helaas is het maar een kort verhaal) is het wel een compleet verhaal en heb je niet het idee dat je iets mist tijdens het lezen. De geschiedenis tussen Tinus en haar ex wordt vanuit twee kanten belicht en dat vind ik een fijne toevoeging.

‘Soms betekent houden van loslaten.’

Uiteraard eindigt het verhaal wel zo dat je direct door wil met het lezen van deel 2! Gelukkig voor mij kan ik dat ook direct. Wel hoop ik dat het in deel 2 meer over het eten en de foodtruck gaat, want volgens mij kan het verhaal daardoor nog leuker worden!

Een ijskoude klus

Yes! We gaan meteen door waar het vorige deel geëindigd is. In dit deel volg je het verdere avontuur van Tinus en haar pas aangeschafte, nogal gammele, foodtruck. Mats, haar ex, heeft er mee ingestemd deze op te knappen met behulp van de lokale ijsheld Luigi en haar vader wordt de droom van Tinus steeds meer werkelijkheid. En er zitten wat roestvlekken hier en daar maar oude liefde, zoals die van Tinus & Mats roest niet toch?

In dit deel genoot ik misschien nog wel meer van de schrijfstijl van de auteur dan in het vorige deel. Ze schrijft vlot en jong. Het verhaal is van deze tijd en dat is fijn. Ook vind ik het prettig om in dit deel nog meer vanuit de ogen van Mats te lezen. Er zit een fijne afwisseling in tussen zijn verhaal en dat van Tinus. 

Wel vind ik dat het Tinus toch wel gemakkelijk afgaat, het lijkt of alles meezit. Een tikkeltje onrealistisch. Ik hoop niet dat ik door dit te zeggen Tinus nu vervloek en in deel 3 alles misgaat. 

Wederom eindigt het verhaal af en is alles goed uitgewerkt, maar toch weet de auteur je zo te triggeren dat je direct door wil naar deel 3.

Meisje met het ijsje.

Wat een leuke naam trouwens hè, ik vind het super vlot en leuk klinken. De droom van Tinus en haar foodtruck ‘het meisje met het ijsje’ komt uit en ze staat te shinen op festivals. Waar deel 2 niet zo gezellig eindigde, hoop je natuurlijk dat deel 3 wel op liefdesgebied happy eindigt. De auteur houdt het spannend in ieder geval.

Ik vind deel 3 een fijne afsluiting van deze serie. Ik heb ze redelijk vlot achter elkaar gelezen en dat is wel fijn, net of je 1 dik boek leest. De personages zijn leuk en verschillend van elkaar en daardoor vond ik de een wat leuker dan de ander. Van mij had het nog iets meer over de foodtruck mogen gaan. Want ja, eten is leven. 

Een erg fijne serie om op een lekkere zomerse dag te lezen! Let wel, dit zijn korte verhalen, je komt er dus niet achter hoe de opa van de buurvrouw heet of wanneer iemand zijn laatste tatoeage heeft laten zetten. Verwacht je zo’n serie, dan moet je dit ook niet gaan lezen. Ze zijn immers kort. Maar heb jij zin in een lekkere weg lees  serie, ga dit dan zeker lezen. 

Recensie: 3

Recensie: 3

Recensie: 4