In Drijfzand leren we de dertienjarige Jolien kennen. Jolien heeft een groot geheim, ze wil schrijfster worden. Dit geheim deelt ze met de beroemde auteur Karen Roelens. Er ontstaat mail contact tussen de twee en terwijl Jolien zich verliest in de mailtjes en het schrijven van haar boek, hoort ze steeds minder van Karen, tot ze zelfs op een gegeven moment niets meer hoort. 

Het boek leest enorm vlot weg, de auteur gebruikt korte zinnen en het taalgebruik is niet lastig. Ideaal dus voor de lezers van dezelfde leeftijd als Jolien. Daarnaast vond ik zelf de gegeven tips van Karen over het schrijven van boeken erg leuk, ik houd natuurlijk van lezen dus heb hier een zwak voor, dus ik denk dat als je veel van lezen houdt, het onderwerp je kan aanspreken! 

Wel vond ik het soms lastig om over het puberale gedrag van Jolien en haar klasgenoten te lezen. Ik ben natuurlijk de puber leeftijd gepasseerd en vond sommige (re)acties een beetje te veel / overdreven. Soms voelde het verhaal daardoor een beetje rommelig, maar goed, geen idee of andere pubers de (re)acties misschien juist niet overdreven genoeg vonden. 

Dit boek is een bewerking van het boek ‘C-brieven’ uit 2005 en deze versie is spannender. Zelf vond ik het niet echt spannend, ik denk dat ik al snel doorhad waar het verhaal naar toe ging, maar ook hier, ik ben geen puber meer en een ervaren lezer (ahum) dus een jonge lezer had het misschien wel een stuk spannender gevonden. 

Drijfzand is een vlot geschreven boek met leuke (inclusief een vleugje puberteit) verhaallijnen en een onderwerp dat leuk is om over te lezen.

Recensie: 3

Titel: Drijfzand
Auteur: Marina DEfauw
Genre: Young Adult
Uitgeverij: PhoenixBooks