In het heden (2019) wordt het lichaam van een wethouder in een kanaal gevonden. Ze is vermoord, kaal geschoren en er is een hakenkruis op haar hoofd gekerfd. Rechercheur Martin Doodeman, is de man die deze zaak moet gaan oplossen. Door de omstandigheden en de protesten in het dorp tegen een windmolenpark, lijken ze al snel in de goede hoek te zoeken, maar het politie team lijkt steeds meer verstrikt te raken in een web van leugens, raadsels en onwetendheid. 

In het verleden (1942) stort een Spitfirepiloot, Chris Evans, neer in Groningen. Hij overleeft het, en duikt onder bij een boer. De oorlog duurt voor, maar het echte gevaar lijkt niet bij de Duitsers, maar bij de NSB’ers te liggen.

Het boek begint met een ijzersterk (en beetje weerzinwekkend) proloog. Je wil meteen door, je wil weten wat, waarom en met wie er wat gebeurd is. De auteur wisselt de hoofdstukken in het heden en het verleden af, en dit staat steeds netjes aangegeven. Naast deze twee verhaallijnen, volg je ook nog de verhaallijn van de rechercheur Martin, en die verhaallijn is ook spannend en mysterieus. En zorgt voor nog een extra dimensie aan het verhaal. 

Het verhaal zit goed in elkaar, het is spannend, en goed geschreven. Tot de laatste bladzijde twijfelde ik, of uit zou komen wat ik zelf had verwacht, de auteur zette mij regelmatig op het verkeerde been, en door de personages nog wat extra ‘verrassingen’ mee te geven, is het boek aan alle kanten spannend en onvoorspelbaar! Ik had niet verwacht dat ik dit boek zo goed zou vinden, ik heb er eigenlijk niets op aan te merken! Heerlijk als een boek, onverwacht, zo goed kan bevallen. Ik lees af en toe een thriller, dus wellicht mag het voor de die hard thriller lezers hier en daar wat spannender of bloederiger of enger, maar voor mij was dit echt precies goed! Chapeau, ik ga zeker meer van deze auteur lezen! Ben je nu nog niet overtuigd? Op de website van de auteur vind je een mooie boekentrailer!

Ik sluit mijn recensie af met een mooie quote uit het boek: 

Hier rust de liefste, de enige, voor altijd.

Recensie: 5

Titel: Sander Blom
Auteur: Dodenherdenking
Genre: Thriller & Spanning
Uitgeverij: Palmslag