De 28-jarige Caroline gaat, tegen ieders verwachting in, met een rugzak om op reis naar Azië. Ze is nog even sceptisch als altijd, maar toch reist ze, alleen, naar de andere kant van de wereld op zoek naar antwoorden.

Het verhaal is opgedeeld in meerdere delen, ieder deel staat voor een gebied waar Caroline op dat moment is. Een goede en leuke keuze van de auteur, als vanzelf las ik deel voor deel. De auteur schrijft namelijk heel vlot en heel beeldend, alsof je zelf met je voeten in het zand stond.
Ik voelde dan ook op sommige vlakken gigantische herkenning bij Caroline, alle punten die zij aandraagt om niet op reis naar Azië te gaan, met een rugzak om, kan ik zelf ook allemaal aandragen. Ik voelde met haar mee en begreep haar helemaal, maar toch verloor ze me een beetje omdat ik dus maar niet begreep waarom. Waarom doe je dit als het je zo tegen staat, vroeg ik mezelf hardop af. Hoe verder je komt, hoe beter je haar begrijpt, maar eigenlijk was ik haar al kwijt, ik had haar graag eerder begrepen…

Doordat de auteur zo vlot schrijft, vloog ik dus alsnog door het boek heen, want nieuwsgierig bleef ik, en dat ben ik eigenlijk nu nog steeds. Het boekt voelt voor mij niet af, ik begon Caroline dus weer te begrijpen, maar met dit einde is ze me weer kwijt. Na Anna Karenina heb ik dus nu een moeizame relatie met Caroline. Maar ja, ze neemt je mee naar Lombok, Bali én nog veel meer mooie plekken, dus dat maakt veel goed, helemaal als je een zomerse sfeer in je bol wil!

Ondanks de moeizame relatie, de vragen die ik nog heb en het feit dat Caroline heel veel rookt (meid stop er gewoon mee) heeft de auteur wel echt haar visite kaartje afgegeven voor mij met dit boek. Ze schrijft erg goed en ik ben zeker benieuwd naar een nieuw boek van haar! Tot de volgende date Liselotte!

Recensie: 3

Titel: Waar ik liever niet kom
Auteur: Liselotte Idema
Genre: Roman
Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag