Dit boek las ik vandaag uit, voor de 3e, misschien 4e keer? Ik las het als kind, ik las het als juf en nu voor het eerst als mamma. Toch nog een dimensie extra die je op die manier toevoegt tijdens het lezen. Ik las het samen met een groep meiden, morgen gaan we het boek bespreken! 

In de klas van juf Ina is er vaak ruzie, vooral over voetbal tussen de jongens en de meiden. Juf Ina is een ster in problemen oplossen en ook hier heeft ze dus een oplossing voor. Maar als een van haar leerlingen ongeneeslijk ziek wordt, dan heeft zelfs juf Ina geen oplossing meer.

Dit boek, het blijft mooi, de tranen komen altijd. Dit boek is tijdloos, dit boek lezen kan altijd, inleven kan altijd. De schrijfstijl is vlot en leest makkelijk. Als kind en als volwassene. Ontzettend knap dat de auteur dit verhaal heeft kunnen schrijven aangezien hij een soortgelijke situatie heeft meegemaakt met een van zijn leerlingen. 
En ondanks het ontzettend zware onderwerp, lach je ook tijdens het lezen van dit verhaal. Er zitten zulke grappig stukjes in, en er zitten herkenbare stukken in om te lezen als juf! Ruzie om het voetbal op het schoolplein, maak me gek!
Dit was dus niet de eerste keer, maar zeker niet de laatste keer dat ik dit boek lees. Veel meer kan ik er niet over zeggen. Lees dit boek, ook als je het al eens gelezen hebt.

Recensie: 5

Titel: Achtste groepers huilen niet
Auteur: Jacques Vriens
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf