Ik dit jeugdboek gaan we terug in de tijd van ridders, keizers en koningen. Een tijd waarin Tom, een veertienjarige jongen, besluit zich aan te sluiten bij het leger van de koning om te strijden voor zijn land. Maar dat loopt niet helemaal volgens plan. 

Dit verhaal is ontzettend beeldend geschreven. Je waant je echt met Tom tussen de velden en in de herbergen en kastelen. Zelf vind ik de keuze voor deze tijd altijd leuk, en dit is een leuke manier op jongeren ook met deze tijd kennis te maken. 

Er gebeurt ontzettend veel in dit boek, soms iets te veel naar mijn mening, de auteur haalt veel personages en situaties aan, die het verhaal wat mij betreft niet nodig heeft. Terwijl ik in het begin een soort introductie van het verhaal wel miste, je valt midden in een oorlog. Het lijkt alsof er een tweede deel gaat komen, aan de manier te lezen waarop het verhaal eindigt in ieder geval wel. Dat lijkt me interessant want ik ben toch wel benieuwd hoe het verder gaat, maar als er daadwerkelijk een nieuw deel komt, dan had de auteur zeker wat kunnen schrappen in dit boek. 

De schrijfstijl van de auteur vind ik erg jeugdig en ik denk ook echt dat hij jeugdige lezers weet vast te houden met dit boek. Ik vloog er echt doorheen en de illustraties / foto’s in het boek zijn een leuke toevoeging.

Ik vond het een leuk verhaal om te lezen en ook al hadden er wat mij betreft wat gebeurtenissen uitgelaten kunnen worden, ben ik toch benieuwd naar een tweede deel. 

Recensie: 3

Titel: De zilveren dame
Auteur:  Bram Baptist
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books