Katie Haver laat al haar schepen achter en vertrekt redelijk spontaan naar Parijs om daar een eigen kaarsen winkeltje te beginnen. Waar de ene Parijzenaar haar liever ziet gaan dan komen, wordt ze ook, samen met haar zus, hartelijk ontvangen door sommige buurtbewoners. Waaronder ook een knappe dokter, en blijkt Parijs dan niet alleen de stad van vele lichtjes maar ook de stad van de liefde te zijn?

Dit verhaal bevat ontzettend leuke en grappige personages, die allemaal goed zijn uitgewerkt ondanks de vele verschillen. Vooral de groei die Katie maakt op persoonlijk vlak vind ik een erg fijne toevoeging aan de uitwerking van de personages. De scènes in Parijs zijn romantisch en beeldend geschreven, je merkt dat de auteur dol is op de stad en veel details heeft opgenomen in haar verhaal. 

Het verhaal voelde voor mij wel soms wat rommelig, maar ik ben zelf ook rommelig, dus misschien waren we samen soms iets te rommelig. Ook vond ik de taalkennis van Katie soms opvallend slecht of soms juist ontzettend goed, dat vond ik jammer want het deed wat met de geloofwaardigheid voor mij.

Maar een verhaal met zinnen zoals: 
‘Thuis vind je niet op één plek, maar bij iemand.’ Een verhaal met knappe, lieve dokters, romantische locaties én grappige momenten is natuurlijk wel een recept voor een erg leuk verhaal en dat is het ook! Het verhaal leest redelijk vlot weg en je slaat het dan ook zeker met een glimlach dicht. Een mooi liefdesverhaal

Overall Rating: 3

Titel: Coupe de Foudre
Auteur:  Eline de Schepper
Genre: Romantiek
Uitgeverij: Hamley Books