Joehoe! Billy Bones heeft een super leuke nieuwe boekenserie. Namelijk de Billy Bones Bazen! In deze lijn zijn de eerste 2 boeken uitgebracht en ik mocht deze lezen voor de uitgeverij en de blogtour afsluiten! En super leuk (ik ging dit zelf namelijk meteen opzoeken nadat ik de boeken uit had) de vervolgdelen van deze twee boeken komen in mei uit! Zin in! 

De Billy Bones Bazen boeken zijn speciaal gemaakt om kinderen te laten zien hoe tof lezen is. De boeken worden gekenmerkt op 3 manieren hoe je het boek kan lezen. Er zijn boeken die voorgelezen kunnen worden, boeken die je samen kunt lezen en boeken die je lekker zelf kunt lezen! De zinnen in deze boeken zijn kort, de boeken zijn niet te dik en de verhalen zijn erg leuk en spannend. Billy Bones laat hier mee echt zien dat lezen tof is, en dat lezen ervoor zorgt dat je plezier hebt en je zelfs slimmer wordt! Dit zijn echt prima boeken die ik voor mijn leerlingen mee naar school kan nemen, dit zal ik dan ook zeker gaan doen!

Wil je nu weten wat ik van de eerste twee boeken vond? Kijk dan snel op mijn website (link in bio).

De magische Bieb, Bieb op stelten

In dit verhaal van Femke Dekker, leren we Jonas kennen. Jonas houdt niet van lezen en gamet liever met een glas cola dan dat hij een boek moet aanraken, ieuw. Maar als hij wegvlucht voor pestende kinderen belandt hij in de bibliotheek. Daar ontmoet hij Stan, Wilgje én meneer Vrolijk. Hij besluit in de bieb te blijven, ondanks dat hij lezen haat, en beleeft vervolgens een doldwaas avontuur.

De schrijfstijl van deze auteur is echt ideaal voor jonge lezers of lezers die wat moeite hebben met lezen. De zinnen zijn kort en simpel. Het verhaal is spannend en leuk en de illustraties nodigen uit om nog meer uit het verhaal te halen. Het verhaal zelf vond ik erg origineel gevonden en mede door het vleugje magie kijk ik ernaar uit dat mijn leerling dit kunnen lezen én mijn zoontje later. Op naar het vervolg van dit super leuke verhaal! 

Gamehelden

In dit verhaal van Marcel van Driel leren we een groep gamende vrienden kennen. Ze gamen iedere dag samen, nadat ze uren op het schoolplein hebben gespeeld. Wanneer er gratis boosters te halen zijn mogen ze zelfs wat langer gamen dan normaal van hun ouders. Tijdens het gamen gebeurt er iets raars, ze zijn opeens in de game en de boosters die ze hebben geactiveerd werken echt! Super cool en spannend maar ook wel een beetje gevaarlijk! Er is namelijk een slechterik die een monster leger aan het creëren is! Als dat maar goed gaat! 

Voor gamende kinderen is dit echt een super leuk boek! Ze zullen zich zelf herkennen in de kinderen in dit boek en dat is natuurlijk altijd leuk. Een boek over gamen doet het volgens mij altijd wel goed, helemaal als het ook nog eens spannend is en de leerlingen hun boosters echt kunnen gebruiken! Ook vind ik het een pluspunt dat een van de kinderen in een rolstoel zit, ook daar kunnen kinderen zich in herkennen! De schrijfstijl van deze auteur is vlot en vrolijk en de illustraties zijn heel leuk en kleurrijk! Ik kijk enorm uit naar het vervolg van dit boek, ik ben benieuwd hoe het dan met onze gamende vrienden gaat. 

Recensie: 4