In dit verhaal duiken Hanna en haar collega Erik op een vermissingszaak. Een man en zijn zoontje zijn spoorloos verdwenen en de vrouw/moeder van, heeft geen idee waar ze zijn gebleven. Ze komen erachter dat de vermiste man, nogal wat geheimen had en Hanna en Erik zetten alles op alles om beide te vinden. Ondertussen is Hanna nog steeds bezig met de moord waar haar vader lang geleden voor veroordeeld is, maar dit is niet zonder gevaar. 

Net zoals het vorige boek van deze auteur kiest Johanna Mo voor een interessante opbouw. Het verhaal begint bij ‘de laatste dag’. Er komen gedurende het verhaal steeds terugblikken naar de laatste dag, waardoor je steeds meer van het mysterie ontrafelt. Daarnaast lees je het verhaal vanuit verschillende perspectieven waardoor er veel afwisseling is en de hoofdstukken kort zijn. Dit zorgt ervoor dat het boek heel vlot leest! Hierdoor leer je ook de personages goed kennen en zorgt het voor schommelingen in het verdachtenlijstje. 

Ik werd meteen gegrepen door het verhaal en ik kon het maar moeilijk wegleggen, meer dan het eerste deel! Ik las dit boek samen met een boekenvriendinnetje en we speculeerden erop los! Veel verdachten zijn de revue gepasseerd, al bleek dat mijn verwachtingen voor de ontknoping iets te hoog waren. Desalniettemin vond ik de schrijfstijl en de spanning enorm fijn aan dit boek. Nog niet alle vragen zijn beantwoord dus ik kijk nu al enorm uit naar het volgende deel in deze serie, al ben ik bang dat we daar nog even op moeten wachten. 

Wanneer je net zoals ik, van een thriller op zijn tijd houdt, die niet te gruwelijk of heul spannend is dan raad ik deze zeker aan, voor mij was dit echt een fijne thriller, waarvan ik van mijn boekenvriendinnetje weet, die wel gruwelijke thrillers leest, dat zij dit boek ook zeker wist te waarderen!

Recensie: 4

Titel: De schaduwlelie
Auteur:  Johanna Mo
Genre: Thriller en Spanning
Uitgeverij: Harpercollinsre