Van Harper Collins mocht ik De verloren zus lezen en wauw wat een mooierd! Het boek neemt je mee op reis over zee en door allerlei emoties. 

Emma’s droom komt uit als ze in 1911 aan de slag mag als stewardess op een van de gloednieuwe oceaanstromers. De eerste reizen lopen voorspoedig en uiteindelijk krijgt ze de kans om op de Titanic mee te varen als stewardess. Ruby, haar zus, monstert ook aan voor een reis op zee, zij draagt alleen een groot geheim bij zich. 

Harriet vindt jaren later de oude reiskoffer van haar overleden oma. Ze vindt tussen de reisspullen een foto van drie meisjes, drie zusjes. Wat vreemd is want haar oma heeft altijd alleen maar verteld over 1 zus. 

De schrijfstijl van de auteur ervaarde ik als zeer prettig, ik werd al vrij vlot gegrepen door de zinnen die de auteur schreef en ik vloog echt door de bladzijdes heen. De hoofdstukken en tijdlijnen wisselen zich af en dat vind ik altijd een pre aan een boek, helemaal als het goed in elkaar zit, en dat zit dit boek zeker. Hier en daar had ik wat ergernissen rondom enkele bij personages en begreep ik bepaalde keuzes niet helemaal, maar de vrouwen waar het voornamelijk om draait in dit boek zijn sterk en beschikken over een flinke dosis girlpower. 

De beeldende schrijfstijl, het interessante verhaal, de boeiende verhaallijnen en de plottwisten hier en daar zorgden ervoor dat ik dit boek binnen een dag uit had en ik zal zeker nog een keer een boek van deze auteur lezen. 

Heb je zin in een historische roman rondom de Titanic en haar zuster schepen én drie zusjes in deze tijd, dan raad ik je dit boek zeker weten aan!

Recensie: 4

Titel: De verloren zus
Auteur: Kathleen Mcgurl
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins