In De verdwenen medaille van Sarah Verhasselt, gaat Hannah met haar moeder bij haar oma wonen. Midden in het schooljaar, dus Hannah vindt het spannend en hoopt dat ze snel nieuwe vrienden kan maken. Al vlot leert ze Sander kennen en met hem beleeft ze allerlei avonturen, avonturen die vooral ontstaan omdat de medaille van haar oma gestolen is en de politie het niet serieus neemt. Hannah en Sander gaan samen op onderzoek uit, wie heeft toch die medaille gestolen.

Dit jeugdboek is een ontzettend leuk en vlot geschreven verhaal. Het boek is niet te dik en heeft een cover die vraagtekens oproept waardoor jeugdigen sneller aangetrokken worden om dit boek op te pakken. De schrijfstijl is erg leuk en wordt aangevuld met leuke lijstjes, die ik altijd een goede toevoeging vind in jeugdboeken, het maakt het afwisselend en kinderen vinden dat vaak fijn in een boek.

Soms vond ik de acties en uitspraken van Hannah niet echt passen bij haar leeftijd, maar je raakt eraan gewend en ik denk dat Hannah bewust zo is neer gezet door de auteur. Al met al een ontzettend leuk verhaal vol avontuur, vriendschap, familie en plezier. Ik heb hier als volwassene ook erg van genoten, ik raad het boek dan ook zeker aan vanaf 10 jaar en ouder, of wellicht wat eerder wanneer je het boek samen leest! 

Recensie: 4

Titel: De verdwenen medaille
Auteur:  Sara Verhasselt
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Phoenix Books