In dit eerste deel, De dansende debutante draait het om Emily. Samen met haar tante en nichtje bezoekt ze allerlei bals en geniet hier ontzettend van. Maar 1 man in het bijzonder trekt vooral haar aandacht. Maar of hij ook de juiste persoon is om aandacht aan te schenken?! Samen met haar nicht beleeft ze allerlei grappige en leuke momenten op de bals, maar die ene persoon blijft in haar gedachtes terug komen. 

Er gebeurt vooral in het begin van dit e-only verhaal best veel. De emoties liggen dicht bij elkaar. Ik was even bang dat dit het hele verhaal zou aanhouden maar dit was gelukkig niet het geval. Voor mijn gevoel is er een betere balans vanaf halverwege het boek en leest het vanaf dan nog fijner weg. De schrijfstijl van de auteur is erg prettig en beeldend. Ik lees graag over vroeger en dit boek past dus precies in mijn straatje. Ondanks dat het verhaal aan de korte kant is, zijn de personages verschillend en goed uitgewerkt! Vooral de tante en nicht van Emily vond ik fascinerend en leuk om over te lezen! Ik kijk enorm uit naar deel 2 en 3 van deze trilogie, en lucky me, die zijn ook al beschikbaar!

De dansende debutante, is een sfeervol en leuk verhaal, over een meisje dat een jonge vrouw wordt onder begeleiding van haar familie! Echt een aanrader in dit genre !

Recensie: 4

Titel: De dansende Debutante
Auteur:  Lily van Keeken
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loftbooks