Er vindt een speciale maansverduistering plaats en Petronella, de moeder van Elfie, kan dit moment natuurlijk aan haar voorbij laten gaan. Ze gaat een maan feest geven, want het is het ideale moment om edelstenen op te laden. En tot grote schrik van Elfie, is iedereen uitgenodigd!! Ze zit hier natuurlijk helemaal niet op te wachten en hoopt dat haar klasgenoten het niet te horen krijgen. Helaas lukt dat niet helemaal én gebeuren er ook nog eens vreemde gebeurtenissen in het dorp, heel toevallig als de gasten van het maanfeest arriveren. Tijd voor Elfie en haar vriend Mats om op onderzoek uit te gaan als 2 echte journalisten! 

Ondanks dat het een vervolg is, zou je dit deel prima alleen kunnen lezen. De auteur geeft genoeg informatie zodat je niet met vragen zit over het vorige avontuur van Elfie & Mats.

Ik vond leuk om weer de tips uit Elfies handleiding te lezen en te zien hoe ze bezig is met verdachte gebeurtenissen. Daarbij is het heel mooi om te ervaren hoe de vriendschap tussen Elfie & Mats zo groeit en hoeveel dit betekent voor Elfie. Ik denk dat we allemaal een Mats in ons leven nodig hebben.

Eefke, Eline & ik hebben zoveel gespeculeerd over dit boek haha, Kelly je hebt dit super goed gedaan. We dachten nog, hoe kan het dat een jeugdboek ons zo bezig houdt. We wisten gewoon niet wie er verantwoordelijk was voor de vreemde gebeurtenissen tot de laatste bladzijdes. 

Ben je op zoek naar een super leuke serie, ga dan zeker deze serie lezen. Het is gewoon helemaal leuk!

Recensie: 4

Titel: Sterrensteen 2
Auteur: Kelly van Kempen
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Billy Bones