Lola de Winter, droomt van een spannende carrière vol met scoops en gave interviews, echter bestaat haar baan als journaliste, uit interviews over hondenwc’s en parkbankjes. Wanneer BN’er en oud dorpsgenoot Abel van Engelen haar benadert voor een grote scoop in ruil voor een zoektocht naar een oud vriendin. Gaat ze aan de slag in de hoop om eindelijk haar verdiende promotie te krijgen. 

Lola is een hardwerkende en naar mijn idee lieve jonge vrouw, ze verdient naar mij veel meer waardering en respect dan wat ze nu krijgt van haar vriend en familie. Abel is een beetje terughoudend over zijn persoonlijke leven, maar een lieve jonge man die altijd voor iedereen klaar staat. En Lotte (de auteur) is iemand die schrijft met ontzettend veel humor, passie en met gevoel voor kleine details. Waar ik in haar vorige boek soms het idee had dat ze te veel wilde vertellen heb ik dat gevoel nu totaal niet gehad.

Ik heb meerdere keren hardop gelachen om sommige passages en ook stukjes voorgelezen aan mijn man, dat die ik normaal gesproken alleen bij grappige jeugdboeken. 

‘We zouden een goede poster voor een romcom zijn. Of een pamflet voor een verslavingskliniek, ik weet het niet zeker.’

Het verhaal is geen standaard liefdesverhaal en de auteur zorgt er dan ook zeker voor dat er genoeg wendingen inzitten die je niet direct ziet aankomen. Ook durft de auteur zwaardere thema’s aan te snijden en laat ziet dan het belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven, wat anderen daar dan ook van vinden. Ook is het einde open, vaak vind ik dat irritant (ik wil alles weten) maar nu helemaal niet. Het past bij dit verhaal. 

Ik heb dit boek binnen 24 uur uitgelezen en met 2 jonge kinderen wil dat tegenwoordig echt wat zeggen. Ik ben heel blij dat ik dit boek gelezen heb, het was een feestje vol slingers, fijne personages en confetti. 

Recensie: 4

Titel: De rest is confetti
Auteur: Lotte Petersen
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins