Dit prentenboek bevat super veel leuke dieren! De dokter van al deze dieren is dokter Brombeer. Vroeger was hij de beste dokter van het dierenbos, maar nu niet meer, hij weet namelijk niet wat hij moet doen. Alle dieren maken namelijk een ander geluid dan de geluiden die ze horen te maken. Het schaap sist en de slang sjilpt! Hoe kan dokter brombeer dat nu oplossen?Gelukkig is er een wijze uil, die de dokter verder helpt en zo komt hij erachter dat als je dit prentenboek van achter naar voor leest, alle dieren weer de geluiden maken die ze horen te maken! 

Zoals jullie in de beschrijving al hebben kunnen lezen is dit een erg origineel gevonden concept. Een boek dat je vooruit én achteruit kunt lezen, wat een feestje om dit te doen met kleine kinderen. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om samen met dit boek de geluiden die dieren maken te oefenen tijdens het voorlezen. 

Ik vond de tekst op de eerste pagina’s wat veel en ik raakte er zelf van in de war, maar uiteindelijk had ik door hoe het prentenboek werkten wat de dokter precies bedoelde (goedemorgen juf Nikki) en ben ik opnieuw begonnen met voorlezen en was het erg leuk en gezellig met mijn peuter

De prenten zijn lekker kleurrijk en op een leuke manier getekend. De dieren zijn herkenbaar afgebeeld en hebben bijvoorbeeld gips om hun pootje, ook dit kan herkenbaar voor de kinderen zijn.  

Een prentenboek vol kleuren, dieren en geluiden (die je zelf dient te maken ;-)), erg leuk voor kinderen vanaf 4, maar mijn peuter van 2 vond het ook al leuk!

Overall Rating: 3

Titel: Bijen blaten niet dokter Brombeer
Auteur: Wilma Geldof
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff