Barend is boos! Hij is anders dan de andere bevers, hij heeft namelijk maar een grote tand om mee te knagen in plaats van 2. Daarom krijgt hij alle rotklusjes bij het maken van de nieuwe burcht van zijn familie en dit vindt hij helemaal niet leuk en oneerlijk. Dit boek zit daardoor vol met emoties. Boosheid, verdriet, jaloezie maar ook blijdschap

Dit boek leent zich er dus ideaal voor om met jouw kindje de verschillende emoties te bespreken. Waarom word jij boos? Wat doe je als je boos bent? Hoe probeer je voor jezelf op te komen?

Daarnaast draait het in dit boek om doorzettingsvermogen, anders zijn en willen laten zien dat je op jouw eigen manier ook dingen heel goed kunt. Erg fijn als er zo’n thema’s verstopt zitten in een voorleesboek. 

Ik vind wel dat er teveel tekst in staat voor een kinderboek. Ik zou dan ook het voorlezen verspreiden over meerdere momenten, zo heb je er natuurlijk ook langer plezier van 🙂

Ik vond pappa bever geen lieve bever, had hem graag ietsje liever gezien. Barend is een lieve kleine bever en zijn nieuwe vriendjes zijn erg leuk en behulpzaam! 

De prenten zijn erg basic, en dit bedoel ik niet verkeerd, ik vind dat juist wat hebben ! 

Recensie: 3

Titel:Barend is boos
Auteur: Hilde de Wilde
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Beefcake Publishing