In Knekelstein is het altijd volle maan, daar hebben ze een handige machine voor gemaakt, zodat de weerwolven altijd weerwolf kunnen zijn. Maar op een dag heeft de maanmachine een storing en is er ineens geen volle maan meer. En daardoor ook geen stroom. Als dat nog niet erg genoeg is, komen er allerlei nare wezens het dorp in, pestmeesters. Die alles kort en klein maken wat in hun ogen te vrolijk is én allerlei dorpsbewoners opsluiten. Waaronder ook de moeder en de zussen van Vladimir. Volg Vladimir in zijn zoektocht naar een oplossing tegen de pestmeesters!

Dit vervolgdeel is nog spannender dan het eerste deel. Er gebeurt meer en er is meer interactie met de dorpsbewoners en dat vond ik erg leuk! Maar ondanks dat Vladimir dit keer wat meer hulp krijgt, wordt hij nog steeds neergezet als held van het verhaal! Soms gebeurt er wel erg veel, waardoor het op sommige momenten een beetje verwarrend was. 

Persoonlijk vond ik het taalgebruik soms wat lastig voor een jeugdboek, al vond ik het wel al minder lastig dan het eerdere deel. Ik denk dat wat concentratie wel nodig is bij sommige jonge lezers om er bij te blijven in dit boek. Gelukkig is het verhaal wel zo leuk, dat je als volwassene gemakkelijk en plezierig mee kunt lezen met een kind en er samen een ontzettend leuke leeservaring van maakt.

De wezens in dit boek zijn spannend en mysterieus en je merkt dat de auteur hier ervaring mee heeft. Het stukje geschiedenis in dit boek, rondom de pest, is ook een fijne toevoeging aan het verhaal waar kinderen weer wat van kunnen leren, altijd goed in een boek! 

Een bloed (of tomaat) stollend avontuur van een jonge nepvampier! Ik ben nieuwsgierig naar een eventueel volgend avontuur!

Recensie: 3

Titel: De pestmachine
Auteur: Sophia Drenth
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books