In dit derde deel van de Valerie Lane serie draait het om Ruby, zij is de eigenaresse van de antiekzaak in Valerie Lane. Zoals we in de eerdere boeken al hadden vernomen, gaat het niet heel goed met haar vader en zijn rare eetbuien en nu blijkt ook maar weer eens hoe slecht haar financiële situatie is! Daarnaast probeert ze erachter te komen wat er nu precies speelt tussen haar en Gary, ook dit gaat niet van een leien dakje. 

Dit derde deel was weer een fijn vervolg in deze serie, waar ik het dit keer opvallend vond dat Ruby vooral centraal bleef en er minder passages over haar vriendinnen gingen dan in de vorige boeken. Je volgt Ruby en de enorme groei die zij doormaakt en het leest prima weg. Ik vind de schrijfstijl van de auteur steeds vlotter worden gedurende de serie en ik lees de boeken met steeds meer plezier. 

Wel laat het boek mij achter met nog veel vragen. Ik vind de verhaallijn van Gary niet heel fijn uitgewerkt en ik had het fijn gevonden meer over zijn verleden en keuzes te weten. Ook vond ik de vriendinnen in dit boek, niet de goede vriendinnen die ze beweerden te zijn, erg jammer want Ruby heeft het best wel zwaar. 

Los daarvan, waan je je weer in het leuke Valerie Lane, een winkelstraat met allerlei verschillende winkels en personen, een plek waar iedereen zich zelf mag zijn en iedereen iets voor een ander over heeft, oftewel een winkelstraat die je echt niet wil missen!

Recensie: 3

Titel: De betoverende antiekzaak
Auteur: Manuela Inusa
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Boekerij