In dit boek draait het om Sophie en Sophie is een professioneel bruidsmeisje, een bruidsmeisje die een bruid kan inhuren om haar trouwdag vlekkeloos te laten verlopen. In sommige gevallen huurt een familielid Sophie in, dit is ook het geval bij de bruiloft van Lady Cordelia Swan, haar moeder huurt Sophie in, in de hoop dat haar dochter een beetje te temmen is. Sophie had al bijna geen persoonlijk leven meer naast haar baan en nu al helemaal niet meer, want Lady Cordelia doet er alles aan om haar het leven zuur te maken. 

Dit boek leest ontzettend fijn weg, binnen 24 uur (of sneller) heb je deze heerlijke feelgood uit. Het is zo’n boek waar je in wil blijven doorlezen maar toch ook weer niet omdat het zo’n heerlijk verhaal is waarvan je niet wil dat het stopt.

De auteur schrijft vlot en beeldend, de situaties waarin Sophie zich bevindt, de enige nog hachelijker dan de andere, zijn enorm grappig geschreven en je ziet het, tijdens het lezen, helemaal voor je. De keuze van de auteur om appjes en e-mails te verwerken in het verhaal vind ik daarom ook een enorm goede zet, ze zorgen ervoor dat je ontzettend meeleeft met Sophie en de onmogelijke verzoeken die zij krijgt van de bruiden die haar hebben ingehuurd. 

De humor en romantiek (die naar mijn idee niet de overhand heeft en dat is wel eens leuk) in dit boek zijn leuk, de schrijfstijl is leuk, de verhaallijnen en de personages zijn leuk (oké, oké, niet allemaal) en het doorzettingsvermogen van Sophie is leuk. Met andere woorden, dit boek is hartstikke leuk en en enorm fijne feelgood om met dit lekkere lenteweer te lezen!

Recensie: 4

Titel: De perfecte bruiloft
Auteur: Katy Birchall
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff