‘De mooiste van het land’ is het eerste deel van de e-only serie ‘Sprookjes bestaan’ van Tamara Haagmans. Alle drie de delen zijn al te lezen, dus na het eerste deel, is het mogelijk om direct door te lezen! 

Ik ben dol op de verhalen van Tamara en ik kijk al ontzettend uit naar haar nieuwste boek: ‘Uit onverwachte hoek’, maar tot die tijd kunnen we ons dus vermaken met deze korte verhalen! M

In dit verhaal leren we Noa kennen, zij werkt als prinses, ja zeker als prinses, in Lang en Gelukkig Land. Wanneer haar collega Ralf een plek nodig heeft om te slapen, biedt ze al vlug haar appartement aan. Kan niets gebeuren toch, tijdelijk samen wonen met een knappe collega?!

Nou ten eerste, hoe leuk is het dat Noa werkt als prinses?! Het lijkt me echt geweldig (oké misschien voor een half uur, volgens mij ben ik dan wel weer klaar met alle kinderen én hun ouders). Ik vind de setting van dit verhaal dus heel leuk. Daarnaast is de ‘relatie’ die Noa en Ralf hebben ook erg grappig en leuk uitgewerkt, dus dit verhaal bezit alle ingrediënten om een heerlijk feelgood verhaal te zijn.

De schrijfstijl van Tamara is zoals we deze van haar gewend zijn, vlot en humoristisch! Naast alle humor en de romantische aspecten, snijdt de auteur ook een maatschappelijk probleem aan, dit had het verhaal wat mij betreft niet nodig, maar chapeau voor de auteur dat ze het er in verwerkt heeft. 
Daarnaast gebeurt er best veel in het verhaal, ook dat was wat mij betreft niet nodig, maar met de schrijfstijl van Tamara, ben ik dan ook al snel tevreden. 

Een romantisch, vrolijk en humoristisch verhaal, van een van onze leukste feelgood auteurs van ons land! Lekker gaan lezen hoor!

Recensie: 3

Titel: De mooiste van het land
Auteur: Tamara Haagmans
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff