In dit boek leren we Effie en haar familie kennen. Effie is de jongste van drie kinderen en haar wereld stort in als haar ouders vertellen te gaan scheiden. Helaas verloopt de kennismaking met de nieuwe vriendin van haar vader niet helemaal vlekkeloos en ontstaat er een heuse vete tussen haar en de vriendin van haar vader. Hierdoor heeft ze amper contact met haar vader en ten opzichte van haar broer en zus durft ze zich ook niet echt te uiten.

Wanneer haar vader en zijn vriendin een groot feest geven, ter ere van de verkoop van het ouderlijk huis van Effie, barst hij haar de bom. Ze besluit in te breken in het huis, om iets op te halen, en observeert in de tussen tijd haar familieleden tijdens het feest. 

Wat een heerlijke feelgood. Wat ik erg leuk vond aan de setting van dit verhaal is dat het grotendeels, om en nabij binnen 24 uur plaatsvindt. Het is geen moment saai, het is juist grappig en origineel. Er gebeurt dan ook wel heel veel binnen die 24 uur. 

De auteur schrijft ontzettend vlot, humoristisch en je merkt echt dat ze met haar tijd meegaat. 

Effie is een ontzettend grappig personage, maar ook de andere personages mogen er zijn. De auteur zet een familie neer, waarin de familieleden allemaal anders zijn en allemaal een eigen route afleggen op weg naar geluk. Deze leuke personages, grappige anekdotes en soms wat beschamende familie momenten zorgen voor een hele fijne feelgood zoals we gewend zijn van Sophie Kinsella. Ik las jaren erg weinig van deze auteur en nu is dit, dit jaar mijn 3e boek van haar en ik ben blij dat Sophie & ik elkaar weer gevonden hebben

Recensie: 4

Titel: De Partycrasher
Auteur: Sophie Kinsella
Genre: Feelgood
Uitgeverij:  The house of books