Hanna Ducker is rechercheur en keert terug naar haar geboortedorp. Dit is nogal een ding, aangezien haar vader vast zit voor moord. Dit gebeurde toen Hanna 19 was, ondanks dat ze niet haar vader is, is niet iedereen even blij met haar terugkomst en dat laten ze haar dan ook weten. Samen met haar nieuwe partner moet ze ondertussen de moord oplossen van de vijftienjarige zoon van haar oud vriendin van de middelbare school met wie ze al jaren niet gesproken heeft. Geen rustige terugkomt dus.

De auteur werkt vanuit verschillende perspectieven, en sommige hoofdstukken spelen zich af in het verleden. Dit vind ik echt een super goede toevoeging aan het verhaal, beetje bij beetje kom je steeds meer te weten over de moord op de vijftienjarige jongen maar ook over het verleden van Hanna. Wat is er precies gebeurd in de laatste uren voor zijn dood? Heeft de vader van Hanna wel daadwerkelijk iemand vermoord? Wie pleegt die vreemde telefoontjes naar Hanna? En zal Hanna’s nieuwe werkpartner, het pantser van Hanna een beetje kunnen afbreken?

Doordat de auteur vaak wisselt van perspectief , zijn het korte hoofdstukken dus je vliegt er echt doorheen. Je leert niet alle personages even goed kennen, maar dat vind ik juist, in dit soort verhalen, fijn! Zo blijf je toch meerdere mensen verdenken en kan je zelf hele theorieën bedenken. De auteur schrijft vlot en beelden waardoor ik geboeid bleef lezen en het dan dus ook vrij snel uit had! 

Het verhaal deed me een beetje denken aan de tv-serie ‘Broadchurh’, waardoor ik al vlug bepaalde verdenkingen had, maar dit einde had ik toch niet helemaal zelf bedacht. Ondanks dat ik een watje ben, las ik dit boek met veel plezier, de auteur houdt de spanning erin, maar het is geen thriller waar je van wakker ligt, precies wat ik nodig heb als ik een thriller lees, dus voor mij helemaal goed. Ook is er plek in dit boek voor diversiteit, sowieso altijd een pluspunt!

Ondanks dat de moordzaak opgelost is, heb ik toch nog wel veel vragen over Hanna en haar nieuwe partner Erik, dus ik hoop zeker op nog een boek over dit recherche duo, die zal ik dan zeker gaan lezen!

Recensie: 4

Titel: De Nachtegaal
Auteur: Johanna Mo
Genre: Thrillers en Spanning
Uitgeverij: Harpercollins