Op aanraden van velen hehe, werd dit mijn eerste graphic novel! Deel 1 van de ‘Heartstopper’ serie. Deze serie is Engelstalig. 

Charlie zit op een ‘all-boys grammar school’ en is sinds kort uit de kast. Hij werd er mee gepest, maar dat is gelukkig voorbij. Hij duikt af en toe al zoenend de bibliotheek in maar een relatie heeft hij niet. Hij ontmoet Nick, een rugby speler. Al snel worden ze vrienden en gaan ze veel voor elkaar betekenen. Zit er wellicht meer in dan vriendschap?

Toen ik begon met het lezen en bekijken van dit verhaal moest ik nog even opzoek naar een boekenlegger. Ik was geïrriteerd want ik kon er geen vinden. Little did I know, dat ik die hele boekenlegger niet nodig had, ik had het zo uit, kon het niet wegleggen!! Als ik deel 2 in huis had gehad, was ik in een keer door gegaan! Ik wist niet of graphic novels iets voor mij zouden zijn, maar als ze allemaal zo leuk en zoet zijn zoals deze, dan ga ik zeker vaker een graphic novel lezen! De titel van het verhaal is zo toepasselijk! Toen ik de illustratie zag met de titel dacht ik ook, ja dit klopt helemaal. Zo mooi gevonden. 
De mooie illustraties zorgen ervoor dat het verhaal nog meer binnenkomt, soms heeft een verhaal namelijk niet zoveel woorden nodig. Ik vond sommige momenten zo lief en zoet, zoals de scènes in de sneeuw, ik wil dat ook! 

Naast de zoete momenten is het een verhaal vol diversiteit, onzekerheid, twijfels, liefde, vriendschap en nog meer liefde! Ik kan niet wachten tot ik deel 2 kan lenen want het boek eindigt nogal met een cliffhanger! Waarschijnlijk wil ik na deel 2, ook direct de andere delen lezen! Heb er nu al zin in! 

Recensie: 4

Titel: Heartstopper
Auteur: Alice Oseman
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hodder