Dit deel draait om Conor en Taylor! Taylor heeft nogal een laag zelfbeeld en heeft het daar niet heel makkelijk mee. Daarbij zit ze bij een dispuut en vraagt zich eigenlijk af waarom ze zich zelf dat aandoet. Wanneer ze op een feestje, Conor moet uitdagen en vragen of hij een onenightstand met haar wil, helpt Conor haar door te doen alsof. Ze besluiten wat langer te doen alsof, maar de grens tussen waarheid en de list wordt steeds vager.

Conor heeft gesolliciteerd om mijn favoriete mannelijke personage te worden van de 8 boeken maar hij heeft nipt verloren van Jake uit het Geheim. Wat een lief personage. Er zijn meer mannen nodig in de echte wereld zoals Conor! Taylor heeft echt een enorm laag zelfbeeld en ik las in veel recensies dat lezers dit wat veel benadrukt werd en dat er wel wat meer body positivity in mag. Ik ben het daar niet helemaal mee eens, ik denk namelijk dat in de echte wereld heel veel meisjes(en jongens) kampen met zo’n laag zelfbeeld. Dus waarom zou Elle Kennedy het rooskleuriger maken dan dat het is? De uitgeverij had wat mij betreft wel een voller meisje op de cover mogen zetten. 

Verder heb ik weer enorm genoten van de vlotte en fijne schrijfstijl. Er werd weer afgewisseld tussen de twee hoofdpersonages en dat helpt altijd om iedereen goed te leren kennen. Het was een super fijne leeservaring en ik vind het erg jammer dat het nu klaar is met deze serie!

Recensie: 4

Titel: De list
Auteur: Elle Kennedy
Genre: New Adult
Uitgeverij: Volt