Eavan is een afstammeling van Wendy. Je weet wel, dat meisje die met een vliegende jongen met een panfluit is meegegaan naar een prachtige planeet waar je niet volwassen wordt. We zijn een paar eeuwen verder en Eavan is ervan overtuigd dat dit verhaal niet verzonnen is door haar voorouder, maar dat deze planeet echt ergens bestaat. Ze gaat met haar ruimteschip op reis samen met haar maatje Chris.. 

Wanneer ze tijdens hun reis neerstorten en Chris vervolgens gewond raakt, gebeuren er dingen die ze nooit hadden verwacht.

Dit verhaal neemt je mee naar de wereld van Peter Pan maar dan een paar honderd jaar later. De magie die de planeet bezit, vloeit door de bladzijdes heen. De schrijfstijl van de auteur is heel toegankelijk en vlot. De personages die zij neerzet zijn verschillend maar wel herkenbaar voor de lezer, dus ondanks dat het over een aantal honderd jaar afspeelt, zorgt het welbekende eiland en de herkenning in de personages dat het prima wegleest en het soms lijkt of het gewoon in het hier en nu is. 

Wel vond ik de details van het geweld in het verhaal soms te. Ik denk dat deze young adult die details niet nodig had en het daardoor soms een beetje zijn magie verloor. Ook vond ik dat er in de laatste hoofdstukken heel veel gebeurde en werd het een beetje ongeloofwaardig, maar ik denk dat een andere lezer dit wellicht juist anders interpreteert en erg geen genoeg van kon krijgen. De details uit de dagboeken van Wendy vond ik een erg fijne toevoeging waardoor je een extra dimensie kreeg in het verhaal en mede hierdoor zijn allerlei details uit het oorspronkelijke verhaal verwerkt in het boek. En dat vind ik altijd leuk als een verhaal ergens op gebaseerd is. 

Het is een verhaal bomvol fantasie die de lezer meeneemt op avontuur. Een avontuur vol met vliegende mensen, piraten en meerminnen en dat allemaal op een eiland waar je niet volwassen wordt.

Recensie: 3

Titel: Nooit gedacht
Auteur: Latoya Morris
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books