In dit derde deel over de Kerstmisaurus, komen de Kerstman en de Kerstmisaurus erachter dat de lijst met stoute kinderen veel te lang is geworden, er zijn bijna geen lieve kinderen meer over. Dit zorgt ervoor dat Kerstmis in gevaar is!! De Kerstmisaurus gaat op reis om ervoor te zorgen dat stoute kinderen een duwtje in de rug krijgen en zich liever gaan gedragen zodat zij op de lieve lijst terecht komen! 

Ik vind het een ontzettend leuke toevoeging dat er personages uit ‘De Branie bende’ en ‘De Knerpers’ in dit boek zitten. Ik wilde deze direct weer herlezen! Jammer vond ik wel dat Willem ( de jongen die Kerstmis redde, twee keer!) daardoor een kleinere rol heeft in dit boek. Maar toch vind ik die opbouw van dit boek erg leuk. De Kerstmisaurus beleeft allerlei avonturen bij de kinderen van de stoute lijst en het zijn zo net allemaal losse verhaaltjes die samen één geheel vormen! 

Wat ik ook een beetje jammer vind, is dat dit boek niet de leuke kerstige extra’s van de auteur bevat die de andere 2 delen wel hebben. Jammer dat dit is weggelaten. 

De Kerstmisaurus vervult echt een glansrol in dit verhaal, hij vliegt de wereld over om Kerstmis te redden en hij verdient het dan ook om de hoofdrol te hebben in deze heerlijke serie! Ik raad de serie over de Kerstmisaurus echt iedereen aan, ook als je geen kinderen hebt, en hoop echt op nog een deel én een verfilming!

Recensie: 5

Titel: De Kerstmisaurus en de lijst met stoute kinderen
Auteur: Tom Fletcher
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Billy Bones