Het Reddingsteam is een verhalenbundel voor kinderen dat draait om een aantal vriendinnen. Deze vriendinnen zijn het Reddingsteam en helpen, wanneer hun noodband afgaat, mensen en magische wezens. De bundel bestaat uit 8 korte verhalen.

Oké first things first, deze cover is toch alleen al magisch?! Zeer uitnodigend!!
De verhalen zijn zoals gezegd kort, wat fijn is voor jonge lezers. De verhalen zijn in principe los te lezen, maar er zit wel een soort lijn in de verhalen, dus ik zou er voor kiezen om ze gewoon allemaal op de aangegeven volgorde te lezen. Je kunt er voor kiezen met (voor)lezen om in een keer de hele bundel te lezen, maar je zou ook iedere dag 1 verhaal kunnen lezen. Alles kan en dat is altijd fijn aan een bundel. Deze bundel zit dan ook nog eens vol met magische wezens waardoor je fantasie enorm geprikkeld wordt tijdens het lezen. De verhalen zijn spannend en ik kan mij wel voorstellen dat jonge lezers zich (willen) herkennen in een van de vriendinnen en daar zie je wel echt dat de auteur jong is en ze goed gebruik heeft gemaak van haar eigen jonge ik. 

Ergens miste ik wel een soort introductie als eerste verhaal, je wordt als lezer echt in het diepe gegooid, dit lijkt me best lastig voor jonge lezers. Desalniettemin zal je al vlug het concept van het thema uit het boek begrijpen en dan leest het gemakkelijk weg. Het taalgebruik is prima en de auteur licht ook enkele woorden toe. Ik was zeker onder de indruk van deze veelbelovende verhalenbundel en ik hoop dat Rosalie vooral blijft schrijven. Ik zit in ieder geval klaar om nog iets van haar te lezen. Ik raad deze bundel zeker aan, aan jeugdige lezers, of aan oudere lezers, die toe zijn aan een fantasierijk uitstapje.

Recensie: 3

Titel: Het Reddingsteam
Auteur: Rosalie de Jong
Genre: Roman
Uitgeverij: Books & Butterflies