Van Zomer en Keuning mocht ik de ontzettend leuke Huisgenoten serie lezen en recenseren. Het unieke van dit project is dat er vijf auteurs hebben geschreven onder de naam van één auteur, Emma Zomer. Iedere huisgenoot is een totaal andere persoonlijkheid en hieronder introduceer ik ze even kort: 

Esmee:
Op de eerste bladzijde van het eerste deel, wist ik, yes dit personage is geschreven door Renée Olsthoorn. Ik ben dol op de personages die zij creëert. Eten! Muziek! Hollandse invloed!
Sowieso iemand die luddevedu in een boek schrijft. Love it, haar schrijfstijl voelt als thuiskomen
Esmee is lekker impulsief en zorgt voor de nodige opschudding in het huis! 

Janne:
Ik hartje Janne. Mensen die dagen in een badjas wonen hebben bij mij sowieso een streepje voor! Janne werkt als verpleegkundige en vergeet af en toe zich zelf. Zij maakt een enorme groei door in de serie en dit heeft Anne West ontzettend mooi en liefdevol neergezet. 

Lydia:
Lydia behoort tot #teamgintonic dus is sowieso een goeie catch. Ze werkt teveel en te hard en ook zo groeit en ervaart dat het leven uit meer bestaat dan uit hard werken. Ik ben heel blij dat ik de Food truck fiësta serie mag lezen want ik wil meer van Saskia Oudshoorn!  

Eva:
De eeuwige studente die ik soms wel door elkaar wilde rammelen wordt neergezet door Evelien de Raaff, deze serie is haar debuut en het smaakt naar meer. Ze heeft een hele prettige schrijfstijl die ik steeds fijner vond lezen. Tobias, is mijn favoriete bij-personage, ik heb er van genoten! De liefde die zij voelt voor Mestreech spat van de bladzijdes af. Leuk! 

Charlot:
Werkt in het tuincentrum en is veel te lief voor iedereen behalve voor zich zelf. De liefde en zorgen die zij voelt voor anderen is zowaar aanstekelijk. Het personage wordt heel liefdevol neergezet door Chantal Claassen en ik wil zeker meer van haar gaan lezen! Heerlijke schrijfstijl!

Benieuwd naar mijn korte recensies per boek, lees dan hier onder verder. Let op, deze serie is alleen online te lezen en luisteren, de paperbacks waren beschikbaar voor marketingdoeleinden. 

Eén huis, vijf vrouwen
Dit deel begint met de jaarlijkse barbecue die georganiseerd wordt door vijf huisgenoten die samen in een studentenhuis wonen. Het is eigenlijk niet echt meer een studentenhuis, want maar 1 van de vijf studeert nog. 
Je leert ze allemaal kort kennen en vanuit dat moment volg je iedere huisgenoot op hun werk, dates en tijdens alledaagse bezigheden zoals boodschappen doen en sporten.

‘Wie heeft verzonnen dat hardlopen een sport is? Wat voor nut heeft rondjes rennen in godsnaam?’ 

In deel 1 heb ik nog niet echt een band met de personages opgebouwd, het is erg leuk dat ze per hoofdstuk afwisselend de hoofdrol hebben, maar ik hoop in de vervolgdelen wel meer banding te hebben met de 5 meiden. Wat daar trouwens wel leuk aan is, is dat je dus met alle vijf meeleeft. Er is, tenminste naar mijn idee, niet 1 personage wat meer beleeft in dit boek dan de anderen. Dus ik vind deze manier van schrijven zijn voors en tegens hebben! 

Van de 5 auteurs heb ik alleen wat van Renée Olsthoorn gelezen hiervoor en ik herken haar schrijfstijl, erg leuk. Ik vind de personages alle 5 wel al verschillend en ik ben benieuwd of ik hierin ook kenmerkende schrijfstijlen van de andere auteurs ga ontdekken bij de vervolgdelen. 

Ik moest bij dit deel wel erg wennen aan de manier waarop de dagen zijn ingedeeld, ik zie er geen logica in en daardoor ging ik me er teveel op focussen. Ik hoop dat ik dat in de vervolgdelen kan loslaten. 

Eén huis, vijf dates
Het eerste deel eindigt nogal met een heftige gebeurtenis en deel twee gaat hier ‘gelukkig’ mee verder. Daarnaast besluit één van de huisgenoten een hond in huis te brengen, zonder overleg en gebeurt er op liefdesgebied van alles. Gelukkig staan de 5 huisgenoten altijd voor elkaar klaar en is er altijd wel een luisterend oor aanwezig!

Ik heb al veel meer genoten van deel 2 dan van deel 1 merk ik nu. Ik had minder last van de wisselende tijden in het verhaal waar ik het over had tijdens mijn eerste recensie en gezien ik de personages inmiddels wat beter ken las het nog vlotter. Ook worden er wat nieuwe personages geïntroduceerd, zoals de zus van Charlot, zijn wat andere personages wat meer op de achtergrond, zoals de ex van Eva en zijn er die nog wel wat meer naar voren komen, zoals de collega van Lydia. 

Je merkt tijdens het lezen dat de personages verschillend zijn en dat is leuk om te ervaren, de een is super impulsief (I’m talking to you Esmee) en de ander overdenkt alles enorm (joehoe Eva)!

Ik ben snel doorgevlogen naar deel 3, want op liefdesgebied gebeurt er van alles voor de dames maar vooral de love interest van Esmee vertrouw ik voor geen centimeter.. 

Eén huis, vijf gedachten

Wat een leuke serie is dit! Dit dacht ik toen ik deel 3 dicht sloeg. In dit deel volgen we uiteraard de vijf huisgenoten en voor mijn gevoel gaan we wederom verder waar het vorige deel geëindigd is. Na de liefdesperikelen in deel 2, borduren de vijf auteurs hier vrolijk op verder, ik kan verder weinig details geven want anders geef ik wel iets teveel spoilers.

Je vergeet tijdens het lezen gewoon dat het verhaal door vijf verschillende auteurs samen is geschreven. Ik ben benieuwd of mensen er achter waren gekomen als ze het niet bekend hadden gemaakt. Je hebt wel door dat je 5 verschillende vrouwen volgt, dit merk je onder andere door de wisselende momenten in tijd, maar dit kan net zo goed ook zo zijn geschreven door 1 iemand die het over 5 verschillende mensen heeft. Ze zijn goed op elkaar afgestemd in ieder geval, en zijn doordat je het weet dus toch te herkennen aan hun schrijfstijlen 

De personages voelen al bijna aan alsof het mijn eigen huisgenoten zijn en ik ben echt heel benieuwd of er voor alle vijf de meiden geluk in de leven, geluk in het werk en geluk in het leven in gaat zitten. Tot nu toe houden ze ons best nog wel in spanning dus ik hobbel vrolijk verder naar deel 4! 
*Na alles gelezen te hebben kan ik wel concluderen dat dit mijn favoriete deel was 

Eén huis, vijf liefdes
Hoofdstuk 1 begint meteen met zo’n leuk en herkenbaar moment. Ik wilde echt direct verder! Het liefdesleven van de dames komt in een stroomversnelling. De dates en knappe mannen vliegen je om de oren. 
In dit deel gebeurt er veel en het gebeurt razendsnel. Ergens had ik gehoopt dat het wat meer verspreid was over de vorige delen, maar aan de andere kant als je dit als één dik boek ziet past het ook wel.
Ik merk tijdens het lezen dat de personages nog altijd zo lekker verschillend zijn en dat je steeds duidelijker merkt wanneer het over wie gaat niet alleen door de namen maar ook door de schrijfstijl. Nog steeds zou je mij ook kunnen verkopen dat het door 1 iemand geschreven is, maar de persoonlijkheden zijn zo verschillend neergezet dat je toch wel verschil maakt. Lekker verwarrend maak ik het weer he! 

Eén huis, vijf verhuizingen
Na de stroomversnelling in deel 4, nemen we in deel 5 een sprong in de tijd. Persoonlijk vind ik dit jammer ik vond met de eerdere delen juist fijn dat het zo mooi in elkaar overliep. Het voelt een beetje alsof je een heel lang epiloog leest, wellicht was dit ook gewoon de bedoeling. Ondanks dat het vijf delen waren en het dus aardig wat bladzijdes zijn had het van mij langer mogen duren! Desalniettemin is het weer fijn lezen en hebben wel echt een afsluiting. Ik heb genoten van de vijf vriendinnen en stiekem hoop ik op een soort vervolg serie over de vijf nieuwe huisgenoten! Hint hint Zomer & Keuning! 

Ik denk dat het heel leuk is om de serie net zoals ik in één keer door te lezen, maar ik denk ook dat het leuk is om er wat meer tijd tussen te laten zodat je langer van de serie kan genieten. Je sluit de vijf huisgenoten echt in je hart en je leeft echt met deze totaal verschillende persoonlijkheden mee. Één huis, vijf gedachten dat was het zeker en wat was het leuk! 

Recensie: 3

Recensie: 4

Recensie: 4

Recensie: 4

Recensie: 3