Het vorige boek dat ik las met korte verhalen, beviel goed, dus toen Rudi Lavreysen vroeg of ik zijn bundel ‘Allesbehalve super’ met korte, en zeer korte verhalen, wilde lezen, zei ik hier direct ja op! 

Rudi Lavreysen is columnist, ik kende hem niet, maar ik heb hem gegoogeld (knipoog) en in België zijn, zijn columns erg populair! De columns zijn gebundeld en deze bundel staat dus vol met grappige, herkenbare en ‘echte’ situaties verwerkt in korte én zeer korte verhalen! En voor de fans, er zitten ook nieuwe verhalen tussen! 

Vrijwel meteen herkende ik mezelf in de korte verhalen. Ook voelde ik mij aangesproken, door deze Belgische auteur. Door het te hebben over ons (wij Nederlanders haha) lievelingswoord ‘gezellig’.

En de titel, ik wil het niet verklappen, maar het stukje in de bundel dat gaat over iets wat ‘allesbehalve super’ is, heb ik hard op om moeten lachen. Ook het herkenbare stuk dat stoppen met zoveel boeken kopen net zo iets als stoppen met roken is, ik herkende mezelf helemaal haha!

Zijn verhalen zijn dus erg herkenbaar en zijn vlotte schrijfstijl zorgen ervoor dat je het idee hebt dat je deel uit gaat maken van het leven van deze auteur.  

Het boek leent zich er prima voor om iedere dag een paar verhalen te lezen, maar je zou het natuurlijk ook in 1 rit kunnen uitlezen. Ik heb gekozen voor iedere dag een paar verhalen, en dat vond ik erg fijn zo voor het slapen gaan! In alle eerlijkheid(…), ik had het ook amuserend gevonden om het boek in een rit uit te lezen! 

Yes dit was echt een leuke leeservaring! Ik raad het dan ook iedereen aan. Ook degene die niet bekend zijn met het lezen van korte verhalen, eens moet de eerste keer zijn, dit is een leuk begin! Oh en ben of ken jij een Rudi, stuur de auteur dan even een berichtje, hij is heel wat van plan!

Recensie: 4

Titel: Allesbehalve super
Auteur: Rudi Lavreysen
Genre: Roman
Uitgeverij: Beefcake publishing