Het verhaal neemt je mee in de wereld van een jongetje dat opgroeit bij zijn oma, en zijn oma vertelt hele spannende verhalen over heksen, en niet de heksen die we kennen uit sprookjes, maar de echte heksen die over de hele wereld wonen! Ja want zelfs jouw buurvrouw, kan een heks zijn.. gelukkig weet oma hoe je een echte heks kan herkennen maar of dat helpt om alle kinderen te beschermen tegen de heksen…

‘De Heksen’ van Roald Dahl begint wat mij betreft geweldig, na de eerste bladzijdes gelezen te hebben, wilde ik ook echt door. Hij schrijft op zo’n leuke wijze over de echte heksen die er bestaan, dat je meteen nieuwsgierig bent, dus ook als 29 jarige die het eigenlijk veel te druk heeft. Eigenlijk wist ik dat natuurlijk al, want Roald Dahl, kan nou eenmaal heel mooi verhalen vertellen. En naast die mooie verhalen staan er prachtige illustraties in het boek van Quintin Blake. Ik hou van zijn illustraties en in dit boek stelt hij wederom niet teleur.

Voor de mamma’s onder ons, je kan tijdens het voorlezen van dit leuke boek jouw innerlijke Ruxandra (van de ‘Familie Kruys’) naar boven halen, want tijdens het lezen hoorde ik in mijn hoofd Elise Schaap (de actrice die Ruxandra speelt in de ‘Familie Kruys’) praten als de Opperheks aan het woord was! 

‘ ‘Om te bekinnen ,’ zei de Opperheks, ‘moest ik iets vinden om kinderen snel klain the kraiken.’ ‘

Te gek toch?! 
Ik denk dat ik dit boek als kind erg spannend had gevonden, misschien wel iets te spannend, ik was vroeger al een watje! Maar wat heb ik nu ontzettend genoten van dit boek! Dit boek, zoals velen boeken van Roald Dahl, is tijdloos. Jong en oud, wanneer je het ook leest, nu of 30 jaar geleden, dit verhaal blijft leuk en boeiend! Dus heb je ergens een gaatje over, en heb je zin in een leuk boek dat toch wel aansluit in de Halloween tijd van nu, lees dit boek!

Ik wil graag mijn recensie afsluiten met, naar mijn mening, de mooiste zin uit het boek:
‘Het doet er niet toe wie je bent of wat je bent, als er maar iemand is die van je houdt.’

Recensie: 5

Titel: De heksen
Auteur: Roald Dahl
Genre: 
Jeugd
Uitgeverij: AnkhHermes