First things first, wat baalde ik tijdens het lezen, dat dit boek, geschreven door mijn favoriete auteur, een van de laatste is die ik voor het eerst las. Dit is de enige detective van Lucinda Riley, die uitgebracht is, en ik kan je al direct verklappen, het is een erg goede detective. 

Detective Jazz Hunter heeft vanwege een sabbatical een paar maanden niet gewerkt. Ze is dan ook eigenlijk niet meer van plan om aan de slag te gaan bij de politie. Maar haar oud leidinggevende weet haar ervan te overtuigen, om in haar nieuwe woonplaats, toch een zaak op te pakken. Een student is dood gevonden op zijn kamer op een kostschool. Het lijkt in eerste instantie een natuurlijke dood, dus zou een simpel klusje moeten zijn, maar niets is minder waar. Hoe langer het onderzoek naar de dood van een student, hoe meer intriges aan het licht komen en hoe meer vraagtekens er zich vormen rondom deze zaak. 

Dit detective uitstapje, dat overigens al in 2006 geschreven is, is mij zeer bevallen. De schrijfstijl is zoals we gewend zijn van deze auteur, vlot, gedetailleerd en allerlei verhaallijnen die door elkaar heen lopen, maar uiteindelijk allemaal samen komen. Het verleden en het heden spelen beide een rol in dit verhaal, al spelen zich geen hoofdstukken zich daadwerkelijk in het verleden af, in dit boek ontdekken we samen met Hunter wat zich allemaal afgespeeld heeft in het verleden. Hunter is een goede detective, die niets aan het toeval overlaat, ondanks dat ze wordt tegengewerkt op meerdere vlakken, behoudt ze het overzicht en blijft ze vasthouden aan haar intuïtie! 

De verhaallijnen lopen zoals gezegd door elkaar, maar ik raakte er niet van in de war. Er worden steeds meer zaadjes geplant en je leert de personages steeds beter kennen, je komt achter steeds meer mysteries, maar uiteindelijk valt alles op zijn plek. Dit is wat mij betreft een perfect 1e deel voor een nieuwe serie rondom detective Hunter, erg jammer dat eventuele vervolgdelen niet meer door de auteur zelf geschreven kunnen worden. 

Een detective rondom een prestigieuze kostschool, waarin het verleden steeds meer invloed heeft op het heden, verhaallijnen die interessant en mysterieus zijn, al met al een fijn boek van de eerste bladzijde tot en met de laatste. Een aanrader!

Recensie: 4

Titel: De geheimen van de kostschool
Auteur: Lucinda Riley
Genre: Roman
Uitgeverij: Harpercollins