Ik las dit boek samen met de leesclub en ik heb er ontzettend van genoten. Het verhaal gaat over Agatha. Na de dood van haar vader, wordt neef Clarence de nieuwe graaf en hij zorgt ervoor dat Agatha het landhuis moet verlaten en bij haar echte vader moet gaan wonen in een vervallen hutje. Maar haar echte vader? Was dat dan niet de graaf waar ze bij is opgevoed? Agatha gaat op onderzoek uit en komt er dan achter dat er een geest ronddwaalt rondom het meer waar ze vlakbij woont en wat ze dan allemaal meemaakt…

Het verhaal begint meteen heftig doordat Agatha nadat haar vader overleden is moet vertrekken. De schrijfstijl vind ik direct prettig en ik vloog echt door het boek heen. 
Ik vond Agatha in het begin wat verwend, maar dat maakt het verhaal juist leuk om te lezen. De groei die ze doormaakt is namelijk heel mooi om samen met haar te ervaren. 

De details in het verhaal vind ik mooi beschreven, je hebt het gevoel dat je er echt bij bent en ik zag alles voor me! Ik kon sommige personages niet uitstaan en sommige heb ik in mijn hart gesloten. Erg fijne leeservaring is dat altijd. De auteur schrijft vlot en jong, het is dan ook voor jeugdige lezers. Ondanks dat het een jeugdboek is, heb ik ervan genoten en wekte de auteur al snel mijn nieuwsgierigheid. Ik ga zeker nog eens een boek lezen van deze auteur!

Recensie: 4

Titel: De geest en het meisje
Auteur: Lucy Strange
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Gottmer