Eigenlijk zou vandaag mijn blog online komen over ‘De Franse slag’, deel 1 van de ‘Happy in de Hofstad’ serie van Renee Olsthoorn. Maar door wat Corona perikelen, wie kent het niet, is de blogtour aangepast. Desalniettemin is dit e-boek gisteren wel uitgekomen en ik kan je zeggen het is een leukerd! Eva is 30, single en klust bij als serveerster bij haar vader naast haar werk als fotografe. Haar laatste relatie was een grote flop, ze wil hier liever niet aan terug denken, te veel pijn. Haar vriendinnen zitten inmiddels vol in de luiers en alle verhalen daarover trekt ze ontzettend slecht. Datingsites was een optie, maar alleen al het taalgebruik van de heren was om te huilen! Een knappe Fransman neemt de horecazaak van haar vader over en vraagt een rondleiding door de Hofstad. Op pad met een knappe Fransman, wie wil dat nou niet?
Mijn blog komt 13 februari online! Hier alvast een tipje van de sluier: Toen ik dit boek las begin januari, was ik net zoals half Nederland begonnen aan een dieet. Maar tijdens het lezen in de avonduren vlogen de heerlijke gerechten / hapjes me om de oren. Dus beloofde ik mezelf dat als ik de eerste week van januari zonder te snoepen doorkwam, ik als ik aan de beurt was met de blogtour, een paar van de lekkere hapjes mocht eten. Uiteraard hield ik het de eerste week niet vol om niet te snoepen, maar joh, who’s counting.’ Ik heb mijzelf getrakteerd op macarons, want zoals Lucien in het verhaal zegt: ‘Ik ken geen vrouw die niet van macarons houdt…’

Recensie: 3

Titel: De Franse slag
Auteur: Renee Olsthoorn
Genre: 
Roman
Uitgeverij: Uitgeverij Z&K