De moeder van Eleanor is al 10 jaar de minnares van de koning van Adawyth en woont in het kasteel. Eleanor woont daar echter niet want de koning was niet blij met de vriendschap tussen Eleanor en de kroonprins. Op haar 20e verjaardag wordt Eleanor uitgenodigd voor een diner op in het paleis en wat haar dan allemaal te wachten staat…

Het verhaal begint met een korte uitleg over Koninkrijk Adawyth en Eleanor noemt dit het meest prachtige koninkrijk van het werelddeel waar ze leven! Nou na de korte uitleg ben ik overtuigd, ik wilde in mijn iPad kruipen om te kunnen ervaren hoe mooi het daar is! Ik vond het leuk om te lezen dat Eleanor een moderne meid is, ze laat zich geen meisje door de prins, en tijdens het werken draagt ze gewoon een broek, you go girl! (Ja,ik werk ook gewoon in een broek in plaats van een jurk, maar in de tijd waar Eleanor leeft is dat niet zo gebruikelijk )
Omdat het een kort verhaal is, het verhaal mocht niet langer zijn vanwege de schrijfwedstrijd, geeft de auteur bij de nieuwe personages wat extra input, zodat je toch een beeld krijgt, dit is fijn want je wilt ze leren kennen, maar toch jammer want ik denk dat ze beter tot hun recht komen als het verhaal langer was geweest, maar goed daar kan ik de auteur niet op afrekenen want het is immers een kort verhaal! Er staan wat spel / tik fouten hier en daar, dat is jammer maar door de magische en sprookjesachtige setting heb ik dat voor lief genomen. Het verhaal is namelijk echt sprookjesachtig en het leest heel vlot weg, ik had het verhaal binnen een dag uit en je sluit het verhaal tevreden af, het voelt ondanks de kortheid niet afgeraffeld! Michelle schrijft heel beeldend, ze weet je mee te voeren in het koninkrijk, je wil daar zijn omdat je het ook echt voor je kan zien!

Recensie: 3

Titel: Adawyth
Auteur: Michelle Sikking
Genre: 
Roman
Uitgeverij: Self Pub.