In deze tweede novelle van Valentijn Ringelberg over Vha’Rymn neemt de auteur ons mee in 4 spannende en vlot geschreven verhalen waarin we steeds een beetje meer ontdekken over de geschiedenis van Vha’Rymn. Ieder verhaal draait grotendeels om 1 personage, maar de verhalen zijn ook met elkaar verbonden. 

De serie ‘De raad van Vha’Rymn’ bestaat tot nu toe uit 2 boeken en 2 novelles, ik raad dan ook zeker aan, om de volgorde van publicatie aan te houden wanneer je deze serie leest. Niet alleen omdat je zo een beter beeld krijgt en steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats vallen, maar ook omdat de verhalen ontzettend leuk om te lezen zijn.

Zoals ik gewend ben van deze auteur neemt hij me meteen vanaf bladzijde 1 mee op reis in de avonturen die hij schetst. Valentijn schrijft ontzettend beeldend waardoor ik veel voor me kan zien, in zijn wereld die hij schept, lijkt niets te veel, en ondanks dat, begrijp ik wat hij schrijft en geniet ik van de omgevingen die hij creëert en de personages die hij tot leven wekt. 

Dit is het eerste boek / novelle waarvan ik soms even kwijt was waar de rode draad rondom de eerdere verhaallijnen uit de eerdere boeken en vorige personages zat, dit stoorde me niet tijdens het lezen want de verhalen zijn zo geschreven dat je ze gewoon kunt lezen, het spoorde me wel aan om voor het volgende deel, de hele serie opnieuw te lezen zodat ik weer helemaal erin zit! 

Ik wil even benoemd hebben dat Valentijn wederom diversiteit in zijn verhaal verwerkt heeft en dit gewoon heel goed doet. Terwijl eigenlijk, waarom zou ik dit moeten benoemen, dit moet toch gewoon normaal zijn, diversiteit in boeken? Maar goed, de diversiteit is goed verweven in het boek en leest prettig. Daarnaast vind ik het enorm knap van de auteur dat hij dit boek in eigen beheer heeft uitgebracht nadat de uitgeverij zijn serie stop heeft gezet.

Recensie: 3

Titel: Eeuw van de Vhei
Auteur: Valentijn Ringelberg
Genre: Young Adult
Uitgeverij: CauldronBooks