Karlijn is een vrolijke jonge vrouw die in Valkenburg samen met haar beste vriend Stijn een boekhandel runt. Karlijn is blij met hoe haar leven eruit ziet. Leuk werk (het liefst leest ze de hele dag), leuke vriendinnen én een papegaai die altijd blij is als ze thuis komt. Maar toch knaagt er iets. Een persoon die haar hart sneller laat kloppen. Een persoon die misschien wel net zo dol op boeken is als zij zelf. Een knappe vent die ervoor zorgt dat ze haar eigen feelgood verhaal kan beleven. Casper, een klant uit haar winkel, is wel een potentiële ‘mijn hart gaat sneller kloppen van jou’ date en wanneer er rond Valentijnsdag een briefje voor haar wordt achtergelaten in een boek, waagt ze de sprong. 

Toen ik mijn recensie ging schrijven en mijn aantekeningen terug las, las ik onder andere dit terug: ‘YES ER IS MÁÁR 1 BED, DIT WILLEN WE.’ Ik denk dat deze enthousiaste zin, laat zien hoe leuk ik dit verhaal vond. De schrijfstijl van Iris is ontzettend grappig, herkenbaar, vlot en leuk. Ze weet echt hoe ze een heerlijk feelgood verhaal moet schrijven. Daarnaast heeft ze het tot een kunst verheven heeft om herkenbare personages neer te zetten. Karlijn is zo’n herkenbaar personage, dat het gewoon grappig is, omdat het waar/herkenbaar is wat ze denkt en meemaakt. 

‘Normaal gesproken wakkert een radiostilte in een reeks whatsappberichten met een man die ik leuk vind mijn onzekerheid aan en kan ik het niet laten de laatste berichtjes uitgebreid te analyseren. Zoals: waarom zei hij “ok” zonder “é”? Bedoelde hij dat kortaf? Had hij er niet op zijn minst een smiley achter kunnen zetten als hij leuk me vindt?’

Naast de feelgood vibe en de humor bevat het verhaal ook een verdrietige verhaallijn en daardoor maakt het dat dit niet alleen maar rozengeur en maneschijn verhaal is. 

Dit eerste deel van de Valentijnstraat trilogie bevat humor, liefde voor boeken en een potentiële bookboyfriend (Hallo Stijn!) Ik zou mijn recensie nog vol kunnen zetten met allerlei grappige quotes, maar ik zou zeggen ervaar het vooral zelf, ik beloof je dat je met een glimlach op je gezicht aan het lezen bent en alleen maar meer wil lezen van deze auteur!

Overall Rating: 4

Titel: De eerste pagina
Auteur: Iris Visser
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins