Na de zelfgekozen dood van haar verloofde Ben, heeft Anna nog maar weinig plezier in het leven. Ze is lamgeslagen van verdriet en sluit zich af voor de mensen om haar heen. Wanneer ze, 10 maanden na zijn overlijden, een herinnering op haar telefoon krijgt, besluit ze het roer om te gooien. Op de dag dat Anna en Ben op reis zouden gaan met de boot, besluit Anna om alleen de sprong te wagen en op reis te gaan. Ze komt echter al snel tot de conclusie dat ze het niet alleen kan en huurt daarom professioneel zeiler Keane in. Ook hij heeft heftige dingen meegemaakt en grijpt deze reis aan om te ontsnappen aan de realiteit. 

Samen gaan ze op reis en zo begint hun avontuur. Anna, is ondanks haar verdriet, een sterke vrouw. Ze laat zich niet kennen en tijdens haar reis rouwt ze ontzettend veel, maar er is ook steeds meer ruimte voor plezier en ruimte om nieuwe herinneringen te maken. De groei die zij doormaakt als personage is het benoemen waard en is mooi uiteengezet door de auteur.  

‘Maar ik begin te begrijpen hoe verdriet en geluk naast elkaar kunnen bestaan in een hart. En hoe dat hart kan blijven kloppen.’

Ondanks het verdriet, de rouw en de tegenslagen die Anna doormaakt, bleef het voor mij toch wat oppervlakkig, ik had graag gewild dat het me meer had geraakt tijdens het lezen. Het boek heeft namelijk wel alle ingrediënten om een boek te zijn dat je diep raakt. Het bevat een fijne schrijfstijl van de auteur, een bijzondere omgeving en het verhaal is verdrietig maar toch ook mooi.

Keane is echt een lieverd en ook hij maakt een fijne groei door in het verhaal. Hij laat zien dat wanneer het leven je citroenen geeft, je er gewoon limonade van kunt maken. Zijn natuurlijke manier van aardig zijn naar zijn medemensen, is een hele fijne eigenschap om over te lezen. 

De omgeving waar de auteur over schrijft is een plaatje, het Caribische gebied, het plezier en de warmte die van de bladzijdes spatten zorgen ervoor dat naast de zwaardere onderwerpen er ook ruimte is voor luchtigere momenten waardoor het boek wegleest als een fijn, vlot en leuk boek!

Overall Rating: 3

Titel: Wind in de zeilen
Auteur: Trish Doller
Genre: Romantiek
Uitgeverij: April Books