Deze super leuke feelgood draait om Florence, een jonge en alleenstaande vrouw. Geluk in de liefde vindt ze niet, maar samen met haar kat en dankzij haar baan in de boekhandel heeft ze een fijn leven. Echter denkt haar familie daar anders over en haar stiefmoeder plant afspraken in voor Florence bij een liefdescoach. Deze adviseert haar een checklist te maken, een lijst met punten waar een man aan moet voldoen, zodra je dat inzichtelijk hebt, volgt de ideale man vanzelf. En jawel, ze ontmoet de knappe Rory die aan heel wat punten voldoet, maar of hij ook echt de ideale man is?

Wat is dit een ontzettend grappig en leuk geschreven boek. Met zinnen zoals: ‘Als de volgende avond mijn eigen begrafenis had plaatsgevonden, was ik opgesprongen uit mijn kist en had ik beweerd dat ik me ineens veel beter voelde.’ heeft de auteur mij echt ingepakt. De auteur schrijft vlot, humoristisch en beeldend. Ze neemt je mee in het leven van Florence, en hoewel je Florence een paar keer flink wil wakker schudden, sluit je haar in het hart en wil je haar niet meer loslaten. 

Ik denk persoonlijk dat de auteur een Friends fan is, want er kwamen wat passages in voor die mij wel erg bekend voorkwamen, maar dat vond ik zelf alleen maar leuk!! Hier en daar kloppen sommige puntjes niet, maar door de leuke gebeurtenissen, personages en locaties, heb ik daar eigenlijk zelf ook zo goed als overheen gelezen.

Een heerlijke feelgood, waarvan je bij hoofdstuk 2 al weet hoe het eindigt, ik was er aan toe én ik wil meer! Enorm leuk boek en heb zin in een eventueel volgend boek van deze auteur! 

Recensie: 4

Titel: De checklist
Auteur: Sophia Money-Coutts
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins