Dit boek gaf ik cadeau aan een van mijn beste vriendinnetjes. We praten vaak over het moederschap, zwanger zijn en bevallen. Zij is dan ook echt mijn eigen Google en steun en toe verlaat als ik het eventjes niet weet, ik hoef het maar te vragen en ze weet het of ze zoekt het voor me op. Dat zij dit boek helemaal geweldig zou vinden, wist ik eigenlijk wel! Gelukkig kreeg ik dit boek zelf voor kerst, anders had ik dit boek weer gepikt van mijn vriendinnetje!

Marlies Koers is verloskundige en werkt in haar eigen praktijk, in dit boek neemt ze je mee hoe haar leven eruit ziet, niet alleen als verloskundige, maar ook als dochter, zus, partner en vriendin. Tijdens het lezen voel je hoe gepassioneerd deze auteur is over haar werk. 24/7 klaar staan voor mama’s. Ze kan immers niet zeggen, doe het maar alleen, vindt ze zelf. De auteur heeft op een prachtige wijze haar ervaringen en gedachtes gedeeld. Het boek bestaat uit meerdere verhalen over meerdere zwangerschappen, je volgt haar een jaar lang. Sommige mama’s volg je wat langer, net zoals Marlies en bij sommige mama’s gaat het zo snel dat de baby er binnen 2 bladzijdes is. Deze afwisseling maakt het leuk en daardoor blijf je geboeid lezen.

Het boek heeft me veel gebracht, ik heb gelachen, gehuild (veel gehuild) en vol spanning gelezen. Het boek komt namelijk binnen, vanaf het eerste moment. Marlies schrijft namelijk niet alleen over de leuke en mooie dingen, maar ook over de hartverscheurende gebeurtenissen. Toen ik dit boek las ‘s avonds laat dacht ik steeds, nog 1 hoofdstuk, nog 1 verhaal, nog 1 vrouw en nog 1 mama. Wat heb ik meegevoeld met de mama’s in de praktijk van Marlies. Tijdens het lezen kreeg ik veel flashbacks naar mijn eigen zwangerschap en bevalling, dat maakte de leeservaring nog fijner! Maar ik denk als je geen mama bent, dat je dit boek ook omarmt, volgens mij ga je Marlies en haar werk waarderen, wie of wat je ook bent. 
Mijn mini is nog niet zo oud, mijn bevalling is nog niet zo lang geleden, dus ik herkende wel wat termen die in het boek benoemd worden, maar wees niet bang, de auteur legt alles uit in het boek, op een fijne manier en zo leest het boek lekker weg. 
Het boek had van mij twee keer zo dik mogen zijn, ik vond het echt jammer toen het uit was, de auteur schrijft vlot, gepassioneerd en liefdevol, al met al een echt aanrader! Een van de mooiste boeken die ik gelezen heb in 2020.
Ik had hele fijne verloskundigen tijdens mijn zwangerschap en bevalling, maar wat was het een eer geweest om te mogen bevallen onder begeleiding van Marlies. Wat mag je trots zijn op jezelf Marlies, als verloskundige maar ook als auteur! Ga dit boek lezen!
5 ⭐️!

Recensie: 5

Titel: Dagboek van een verloskundige
Auteur: Marlies Kroes
Genre: 
Non Fictie
Uitgeverij: Spectrum